Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin en kalabalık caddelerinden Kuvay-i Milliye ve Silifke Caddelerinde denetim yaparak, esnafı kaldırım işgali yapmamaları konusunda uyardı.
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent halkının yoğun olarak kullandığı caddeler ile sokak ve kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Rutin denetimlerin yanı sıra vatandaşların yazılı, sözlü ve elektronik ortamdan gelen şikayet ve taleplerini de en kısa sürede değerlendirmeye çalışan ekipler, bu kapsamda, son olarak Kuvva-i Milliye Caddesi ve Silifke Caddesi ile halkın yoğun olarak ziyaret ettiği iş merkezlerinin girişlerinde kaldırım işgallerine yönelik denetim ve kontrol yaptı.
Denetimlerde, eksik belgeleri olduğu tespit edilen esnafı, belgeleri en kısa sürede tamamlamaları yönünde uyaran zabıta ekipleri, sokak ve kaldırımların üzerine konulan işyerlerine ait tabela, tezgah, masa, sandalye ve sehpaların da kaldırılmasını istediler. Ekipler, kaldırım ve koridorlarda yürüyüşü güçleştiren bu malzemeleri yer yer kendi elleriyle kaldırıp işyerlerinin kapısına bıraktı. Esnafla sohbet eden Müdürlük yetkilileri, amaçlarının ceza keserek onları zor durumda bırakmak olmadığını, ancak halkın yurttaşların güvenliğini ve esenliğini tehdit eden her türlü işgal ve olumsuzluğu ortadan kaldırmakla görevli olduklarının altını çizdiler.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Zabıta Müdürü Feruh Çelik, gerek BİMER gerekse de vatandaşlardan gelen yazılı ve sözlü şikayetler üzerine sokak ve kaldırım işgallerine, iş merkezleri ile iş hanlarına yönelik denetim ve kontrolleri aralıksız sürdüreceklerini ifade etti. Çelik, uyarılara ve tutanaklara rağmen kurallara uymayan işyerlerine para cezası veya faaliyetten geçici men gibi yasal yaptırımlar uygulamak zorunda kalacaklarını da kaydetti.