Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü sporcularından Aleyna Akçınar, Antalya’da yapılan “Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Türkiye Kupası” yarışmalarında Makaralı Yay Büyük Bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya aldı.
“Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Türkiye Kupası” yarışmaları, 31 Mart-3 Nisan 2016 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. 2014 yılında Fransa’da yapılan şampiyonada Salon Okçuluk Dünya Şampiyonu olan Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü sporcusu Aleyna Akçınar, 85 kişinin katıldığı Makaralı Yay Büyük Bayanlar kategorisinde sıralama atışları sonucu 5. eleme atışları sonunda Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.
Yarışmalara ‘hedef milli takım’ parolasıyla çalıştıklarını ifade eden sporcunun antrenörü Aytekin Ataş, “Hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bizim için yeni bir başlangıcın adımıydı. Hedefimiz, 2017 yılında Büyükler A Milli Takımında yer almak ama öncesinde Mayıs ayında yapılacak olan yarışmalarda Genç Milli Takım seçmelerine kalıp katılacağımız uluslararası şampiyonalarda ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmektir. Tüm zorlukları göğüsleyerek çalışma azmini yitirmeyen sporcumu canı gönülden kutluyorum. Bize katkı sunanlara da teşekkür ediyorum” dedi.