Forum Mersin Alışveriş Merkezi tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına düzenlenen ve bu yıl Oberhausen Kısa Film Festivali katkılarıyla gerçekleştirilecek olan 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali başvuruları devam ediyor.
Forum Mersin tarafından tema sınırlaması olmaksızın “Kurmaca”, “Belgesel” ve “Canlandırma/Animasyon” türünde filmlerin yarışacağı 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali, 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Amatör ve profesyonel olarak sinemayla ilgilenen herkesin katılabileceği yarışmaya başvurular sürürken, Forum Mersin, yarışmaya son başvuru tarihini 2 Mayıs 2016 olarak açıkladı. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, ‘Güvenevler Mahallesi 1. Cadde No: 120-133 Yenişehir Mersin’ adresindeki Forum Mersin AVM Danışma Ofisi’ne, 2 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00’e kadar elden veya posta/kargo yolu ile başvurularını ulaştırmaları gerektiği bildirildi.
Her kategoriden bir eser sahibinin, birincilik ödülü olan 7’şen bin liranın sahibi olacağı festival kapsamında ayrıca finale kalan filmler arasında yapılacak elemede, Forum Mersin Özel Ödülü, Sinema Yazarları Özel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere 3’er bin lira da ödül verilecek. 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye, şartname ve katılım formuna, ‘atifyilmazkisafilm.com’ internet adresinden ulaşılabilir.