Mersin’in Aydıncık ilçesinde 16 yıl önce bir çoban tarafından keşfedilen ve ’Yeraltındaki Pamukkale’ olarak anılan Aynalıgöl mağarası ziyaretçi bekliyor.
Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, dünyanın sekizinci harikası olabilecek kadar etkileyici olan Aynalıgöl (Gilindire) mağarasının mutlaka görülmesini istedi. Aktan, yaptığı yazılı açıklamada tarihi, doğası ve deniziyle turistik bir ilçe olan Aydıncık’ta, Aynalıgöl mağarası olarak da bilinen Gilindire mağarasının Türkiye’nin en dikkat çekici noktalarından biri olduğunu söyledi. İlçenin turizmde iyi bir ivme yakalaması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aktan, "Aydıncık eski çağlardan başlayarak yakın zamanlara kadar hep bir liman kenti olarak yaşadı. Dağ ile deniz arasındaki küçük bir ovaya yerleşmiş ilçenin ilk yerleşiminin kimler tarafından ve ne zaman kurulduğuna dair kesin bilgi elde edilemedi. Gilindire mağarası 1999 yılında Aydıncık’ta çobanlar tarafından keşfedilmiştir. Aynalıgöl mağarası olarak da bilinen Gilindire mağarası, Türkiye’nin en dikkat çekici noktalarından biridir" dedi.
Mağaranın, dünyanın sekizinci harikası olabilecek kadar etkileyici olduğuna dikkat çeken Ferat Aktan, ”Mağaranın içinde oluşmuş olan sarkıt, sütun, duvar ve akma taşlar o kadar büyüleyicidir ki; yolculuğunuz boyunca hepsine teker teker şahit olup harika saatler geçireceksiniz. Gilindire mağarası turizm açısından oldukça önemlidir. Dünyanın sekizinci harikası olabilecek kadar etkileyicidir. Mağaranın içindeyken kendinizi farklı bir zamanda, farklı bir boyutta hissedeceksiniz. Her adımınızda şaşkınlığa uğrayacağınız Gilindire mağarasının sonunda büyük bir göl bulunur. Gölün kenarında bulunan sarkıt ve dikitler de oldukça dikkatinizi çekecek. Mağaranın havası sıcak ve nemlidir. Mersin tatilinizde farklı bir dünyanın kapılarını açan Gilindire mağarasını kesinlikle ziyaret etmelisiniz" diye konuştu.
Aktan, Kelenderis Antik Kenti ile Susanlık Kalesi’nin de kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu da sözlerine ekledi.