Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, hafta sonu vatandaşlarla biraraya geldi.
Büyükşehir Yasasıyla köylükten mahalleye dönüşen yerleşim birimlerini gezen Başkan Can, parke yol çalışmasını yerinde gözledi.
Keşli, Eminlik, Kuzoluk, Çokak, Yanıkkışla, Hacıhamzalı, Sıraköy ve Çavdarlı Mahallelerini ziyaret eden Başkan Can, vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi.
Sorumluluk alanının büyümesine rağmen Tarsus’un en ücra noktasındaki yerleşim birimi ile devamlı irtibatlı olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, büyük bir aile olduklarını her zaman gösterdiklerini ifade etti. Can, “Tarsus, konumu ve nüfus yapısı itibarı ile çok büyük bir şehirdir. Nüfus olarak 54 ilden daha büyüktür. Çıkarılan Büyükşehir yasasıyla beraber 129 köyümüz ve kapanan 5 beldemiz bazı hizmetleri Tarsus Belediyesi’nden, bazı hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden alıyor. Artık Tarsus’un 179 mahallesi var. Mahalle sayımızla birlikte sorumluluk alanımız da büyümüştür” şeklinde konuştu.
Çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Can, bazı mahallelerde parke çalışması başlattıklarını, yerleşim yerlerinin problemlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Ziyaretlerden dolayı olumlu tepki aldığını belirten Başkan Can, ziyaretlerinin artarak devam edeceğini söyledi.
Başkan Can, kışın ziyaret ettiği ve sıcak sütünü içtiği Teslime Savaş isimli teyzenin soğuk ayranını içerek hayır duasını aldı.