İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Avrupa Mükemmellik Ödül törenine katılan Tarsus Belediyesi heyeti kente döndü.
Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı tarafından Mükemmellikte Finalist Ödülü’nü Milano’da Tarsus Belediyesi adına alan Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam ve beraberindeki heyet, ödülü Belediye Başkanı Şevket Can’a teslim etti.
Ödülün asıl sahibinin Tarsus halkı olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, mükemmelliği Avrupa’ya taşıdıklarını söyledi.
Tarsus Belediyesi’nin Türkiye’de örnek olduğunu, Avrupa’da da örnek olmaya aday bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Can, başarılı çalışmalarını Avrupa Mükemmellikte Finalist Ödülü ile taçlandırdıklarını belirtti. 2002 yılında başlanan kalite çalışmalarıyla, Türkiye’de birçok ödülü aldıklarını, kalite yolculuğunu Türkiye dışına yaydıklarını kaydeden Başkan Can, ödülde emeği geçenlere teşekkür etti. Can, “Türkiye’de zor olan bir olay başardık. Bir şirket değil, bir resmi kuruluş yada bir küçük işletme, bir işyeri değil, koskoca bir kentin belediyesi, koskoca bir kent adına böyle bir ödül aldık. Bu hem Tarsus için övünülecek bir olay hem de ülkemiz açısından önemli bir gelişmedir. Ödülün asıl sahibi Tarsus halkıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.