Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simalarının anneler olduğunu belirterek, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.
Başkan Kocamaz, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, her Mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlandığını anımsatan Kocamaz, bu günde annelerin hürmet ve duayla anıldığını vurguladı. Kocamaz, mesajında şunları kaydetti: “Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren, sevgi dolu yüzü, muazzam merhameti ve eşsiz şefkatiyle karşılaştığımız annelerin, bu anlamlı günde bir kez daha hatırlanması ve toplumumuzdaki vazgeçilmez önemi üzerine düşünülmesi gerekmektedir. Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları, öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır. Bu itibarla annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır.”
Tarihin her döneminde, Türk milletinin bağımsız olabilmesi ve varlığını devam ettirebilmesi için canından vazgeçen aziz kahramanların da anneleri olduğu göz önüne alındığında, geleceğe yönelik ümitli bekleyişin mutlaka muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çizen Kocamaz, “Bugün, vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın annelerinin de asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu bilmelerinin yerinde olacağını bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, bin bir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Vatanımızın devamlılığı, birliği ve bağımsızlığı uğruna aziz evlatlarının şahadet haberlerini metanetle karşılayan, elleri öpülesi mübarek şehit annelerimizin ve tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine saygılarımı sunuyor, huzur ve saadetler diliyorum” dedi.