Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in her köşesine hizmet götürmek için gayret sarf ettiklerini söyledi. Muhtarlardan biraz sabır isteyen Kocamaz, “Yılların ihmalini 2,5 yıl gibi bir sürede çözüme kavuşturmak mümkün değil. Biraz sabrınıza ihtiyacımız var” dedi.
Başkan Kocamaz, Türkiye’de geçen yıl Başbakanlık tarafından ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü ve Muhtarlar Haftası kapsamında düzenlenen akşam yemeğinde Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinden 125 muhtar ve aileleriyle bir araya geldi. Yemeğe, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan da katıldı.
Yemekte yaptığı konuşmada, mahalle muhtarları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kocamaz, “Her zaman iş konuşmayalım biraz da neşeli bir ortamda kaynaşalım, birleşelim, sohbet edelim düşüncesiyle böyle bir akşam düzenledik. Tabi ki gönlümüzden geçen bütün muhtar arkadaşlarımızın Mersin merkeze davet edilmesi ve orada ağırlanmasıydı. Ancak mesafeler çok uzun olduğu için biz vatandaşlarımızın ayağına gidelim dedik. Toprak bizim toprağımız, köy, belde, ilçe bizim. Bu ülke bizim. Hepimiz aynı gemide yolculuk yapıyoruz” diye konuştu.
Mersin genelinde hizmet veren her belediyeye siyasi parti ayrımı yapmaksızın, gece-gündüz demeden çalışıp hizmet verdiklerini dile getiren Kocamaz, muhtarlardan biraz sabır isteyerek, “Dağ taş, uzak yakın demeden her yere hizmet götürmenin gayreti içindeyiz. Biz hiçbir belediyeyi diğerinden farklı görmüyoruz. Tüm belediyelerimiz bizim için baş tacı. El ve gönül birliğimiz ile Mersin her geçen gün biraz daha değişiyor ve gelişiyor. Tabi ki, yılların ihmalini 2,5 yıl gibi bir sürede çözüme kavuşturmak mümkün değil. Biraz sabrınıza ihtiyacımız var. Fakat şunu herkes bilsin ki, MHP’li belediyeler verdiği sözü son noktasına kadar yerine getirir. Bizler her şeyi bilir, beceririz. Bizim beceremediğimiz tek şey yalan söylemek” şeklinde konuştu.
Milletvekili Şimşek ise muhtarların desteği olduğu sürece birlik ve beraberlik içerisinde Mersin’e hak ettiği tüm hizmetlerin verileceğini vurguladı.
Belediye başkanları da ilçelerinde verdikleri hizmet sözünü yerine getirmek için çalıştıklarını, Başkan Kocamaz ve ekibiyle birlikte yeni başarılarla hizmetleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söylediler.
Mersin merkez mahalleleri ve Erdemli ilçesi mahalle muhtarları ile video konferans yöntemiyle canlı bağlantının da gerçekleştirildiği gecede, konuşmaların ardından ilçe muhtar derneklerini tarafından Türkiye Şehit Aileleri ve Gazileri Vakfı’na plaket bedeli karşılığı yapılan bağış makbuzu Başkan Kocamaz’a takdim edildi.
Gecede, muhtarlar ve aileleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın seslendirdiği türküler eşliğinde gönüllerince eğlendi.