Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyerek, “Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak boynumuzun borcudur” dedi.
Başkan Kocamaz, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi bir mesaj yayınlayarak, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında okula başlayacak öğrenciler ve tatilin ardından eğitim hayatına devam edecek öğrencilere başarılar diledi. Eğitimin bir ülkenin ve milletin geleceği olduğunu belirten Kocamaz, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, o ülkedeki eğitimle doğrudan orantılı olduğunu vurguladı. Mesajında, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Cumhuriyet öğretmenlerimizden fikri hür, vicdanı hür yeni nesiller istiyor” sözlerine yer veren Kocamaz, yeni nesillerin milli duygularla donatıldığı zaman vatanına, milletine ve bayrağına her zaman sahip çıkacağının altını çizdi.
Göreve geldikleri günden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin, eğitim ve öğretim alanında sayısız destek ve projeye imza attığını kaydeden Kocamaz, üniversite kazanan öğrencilere verilen burs yardımından yeni okula başlayan çocuklara yapılan kırtasiye yardımına kadar pek çok konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade etti. Önümüzdeki yıllarda da bu desteklerin giderek artacağını dile getiren Kocamaz, vatan ve milli egemenliğin bekası için geleceğe yapılacak en anlamlı yatırımın eğitim ve öğretime yapılan yatırım olduğunu vurguladı. Başkan Kocamaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yaşadığımız topraklar, bu vatan uğruna canını ve kanını hiç düşünmeden veren, ay-yıldızlı bayrağımızın göklerde hür bir şekilde dalgalanabilmesini sağlayan şehit ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu bilinçle bizler bırakılan bu emaneti daha ileriye taşımak için sorumluluklarımızın farkındayız. Bu ülke, bu ülkenin gerçek sahibi olan gençlerimize emanettir. Atalarımızdan aldığımız bu emaneti koruyup daha da ileriye taşıyacak olan da yine gençlerimizdir. Özellikle gençlerimizin, dünyaya ve yaşadıkları çevreye sahip çıkması gerekmektedir. Dünyamıza sahip çıkabilmeyi başardığımız sürece geleceği daha değerli hale getirebiliriz. Hepimiz bu bilinçle hareket edip, yeni nesilleri bu bilinçle yetiştirdiğimiz sürece, dünyamız anlam kazanacaktır. Unutulmamalıdır ki, gelecekte bu dünyayı bugünün gençleri yönetecektir. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak ise bizim boynumuzun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anarken, eğitim-öğretim yılına başlayacak öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyorum. Unutulmamalı ki, bu vatan, gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.”