Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ’Anneler Günü’ dolayısıyla verilen akşam yemeğinde şehit ve gazi aileleri ile buluştu.
Orkide Restoran’da gerçekleştirilen akşam yemeğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile şehit ve gazi aileleri katıldı.
Yemekte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bugün Anneler Günü dolayısıyla beraberiz. Sizlerin ne kadar sıkıntı çektiğini, ne kadar zorluklar içinde hayata tutunduğunuzu çok iyi biliyoruz. Bu vatanın bekası için canını feda eden yiğitlerimizin hiçbir şekilde hakkını ödeyemeyiz. Sizlerin sayesinde, sizlerin yetiştirdiği o şanlı evlatlar sayesinde bugün burada hür bir şekilde yaşıyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarının yanında olacaklarını belirten Kocamaz, “Bu ülke birlik ve beraberlik içerisinde olacaksa, şanlı al bayrağın altında bölünmeden, parçalanmadan, barış içinde korunacaksa bu kaçınılmaz sonların acısını maalesef hep birlikte yaşıyoruz. Bugüne kadar birçok şehit verdik, belki daha da vereceğiz ama asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Türk milletinin her zaman, her yerde içten ve dıştan düşmanları olmuş, hürriyetimiz ve bağımsızlığımız elimizden alınmaya çalışılmıştır. Bununla ilgili mücadelemiz de her zaman devam etmiştir. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Biz her zaman Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin yanında olacağız. Acınız da sevinciniz de bizimdir” ifadelerini kullandı.
Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, bu ülkenin büyük zorluklarla kazanıldığını vurgulayarak, "Bunda sizin emeğiniz çok. Bundan sonraki günlerde de refah içinde yaşamamızda yine sizlerin emeği olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak her zaman sizlerin yanındayız” diye konuştu.
Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’e yakışır bir şekilde organize ettiği bu yemekte, siz şehit aileleri ile bir arada bulunmaktan onur duyuyorum. Siz şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile bu memleket gurur duyuyor. Toplum sizlere sahip çıkacak, sizler bu topluma emanetsiniz. Toplumun her ferdi bunu bir görev addederek sizin yanınızda olacaklar. Sizin evlatlarınız bizim evlatlarımız. Bu güzel ve anlamlı günde bütün şehit annelerimizin ve gazi yakınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.