Mersin’in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi.
Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen yemekte Kuran-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi. Yemek öncesi konuşan Başkan Tollu, vatanın tapusunun şehit ve gazilere ait olduğunu belirterek, "Ölürsem şehit kalırsam gazi olurum diyerek seve seve cepheye koşan bir milletin mensubu olduğumuz için Allah’a şükrediyoruz. Gazi ve şehitlerimize çok şeyler borçluyuz. Onlar bu memlekette saygıyı ve hizmeti en birinci olarak hak edenlerdir. Erdemli Belediyesi her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin hizmetindedir. Onların hakkı maddi hiçbir değerle ödenmez. Çünkü onlar bu memleketin gerçek sahipleridir” dedi.
Gazilik ve şehitlik mertebesinin dünyevi ve uhrevi hayatların en üst mertebesi olduğuna değinen ve bu memlekette huzur içerisinde yaşanıyorsa bunun şehit ve gazilerin fedakarlıkları sayesinde olduğunun altını çizen Tollu, “Bu vatanın ilelebet ayakta durabilmesi için bizi biz yapan değerler etrafında ortak payda oluşturarak devletimizi ve bayrağımızı hür ve bağımsız bir şekilde yaşatmalıyız. Cephede şehit olan ve kan dökerek gazi olan tüm vatandaşlarımızın yakınlarının 7/24 hizmetindeyiz. Sizlere layık olabilmek için 7/24 çalışıyoruz. Sizler için ne söylesek ne yapsak azdır. Sizlere bir nebze diyet borcumuzu ödemek adına her türlü hizmet taleplerinizi ne olur bizlere iletiniz ve dualarınızı bizlerden esirgemeyiniz.Bu ülkenin sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de var.Emperyalist güçler kirli emellerine ulaşmak için, bu ülkenin birliğini ve dirliğini bozmak için var güçleriyle çalışıyor. Cenabı Hak bu millete ilelebet hür ve bağımsız olarak yaşamayı nasip etsin" diye konuştu.
Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ise şehit ve gazilerin hayatına ve yaşadıkları dönemlere bakıldığında onların bu vatan için özel olarak gönderildiğini düşündüğünü söyledi. Bu milletin çok bedel ödediğine vurgu yapan Taştan, “İnşallah bu bedeller karşısında alacağı ödül de o derece büyük olacaktır. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ahrete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaşayanlara da hayırlı ömürler temenni ediyorum. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.