Mersin’in Erdemli Belediyesi, hacca gidecek vatandaşlara yemek verdi. Hacı adaylarıyla bir araya gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Allah haccınızı ve tüm ibadetlerinizi kabul buyursun” dedi.
Erdemli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği hacı uğurlama yemeğine çok sayıda hacı adayı katıldı. Yemeğin ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve dua edildi. Programda, hacca gidecek olan vatandaşlara hac farizasını yerine getirirken dikkat etmeleri gereken konularla ilgili bilgiler verildi.
Programda bir konuşma yapan Başkan Tollu, bu yemeğin geleneksel olduğunu, bundan sonra da her yıl yapılmaya devam edeceklerini söyledi. Belediyecilerin, ilçede yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltebilmek için ciddi gayretler sarf ettiklerini vurgulayan Tollu, “Yaşan kalitesinin artırılması adına tüm yenilikleri şehrimize getirip halkımızın hizmetine sunuyoruz. Hizmetleri sunarken insanlarımızın statüsüne, dünya görüşlerine, siyasal düşüncelerine kesinlikle bakmıyoruz. Bizi biz yapan değerleri canlı tutarak kardeşliğimizi güçlendiriyoruz. İşte bu değerlerden biri olan hac vazifesini ifa etmek için yola çıkmış sizlere bu programı tertip etmiş bulunuyoruz. Sizin gibi dinine, vatanına, bayrağına bağlı kaliteli insanlara hizmet etmek bizim için şereftir. İnsan olan her yere hizmetlerimizi götürmeye devam ediyoruz. Özellikle yetim çocuklara ve yaşlılara hizmet etmeye çok önem veriyoruz. Bu işin vebalinin bilincindeyiz. Sizlerden istirhamımız, bu şekilde hizmete muhtaç vatandaşlarımızı bizlere bildiriniz. Sizlerden isteğimiz o mübarek beldelerde bizleri de dualarınızda unutmayınız. Allah haccınızı ve tüm ibadetlerinizi kabul buyursun” diye konuştu.
Hacı adaylarıyla vedalaşan Tollu, mübarek beldelere vardıklarında Türkiye için bol bol dua etmelerini isteyerek, Erdemli Belediyesi’nce hazırlanan armağanları takdim etti.