Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından ‘Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı’ ödülüne layık görüldü.
KAMU-DER tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ve Türkiye’nin en başarılıların belirlendiği ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu. Yılın en başarılı bakan, milletvekili, belediye başkanı, genel müdürü, daire başkanı, iş adamı, iş kadını, öğretmen, tıp dünyasının eni, televizyon kanalı ve yılın gazetecisine verilen ödüllerde, bu yıl Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da ‘Yılın En İyi İlçe Belediye Başkanı’ ödülü aldı. Törende, Tollu’ya ödülünü KAMU-DER adına Malatya Battal Gazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan verdi.
Ödül töreninde konuşan Başkan Tollu, “Mersin’in en güzide, en önemli, en nitelikli ve coğrafi konum olarak en büyük ilçesi olan Erdemli adına bu ödülü bize layık görenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Erdemli’nin nüfus itibariyle Mersin’in en hızlı gelişen ilçesi olduğuna dikkat çeken Tollu, 135 bin olan ilçe nüfusunun yaz aylarında 3-4 kat arttığını belirtti. Belediyecilikte en önemli ödülün vatandaşların hayır duasını almak olduğunu vurgulayan Tollu, “Yaşadığımız kentte insanlarımızın yaşam kalitesinin artırılması ve insanlarımızın hayat standardının yükseltilmesi adına sunduğumuz hizmetlerin en büyük ödül olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımızı siyasi anlamda, sosyal statü anlamında ötekileştirmeden Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi Cenabı Hakkın yarattığı en değerli varlık olarak görüyor ve bu en değerli varlığın hizmetkarı olmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Aldığımız tüm ödülleri Erdemli adına ve Erdemli’nin hizmetkarları olarak alıyoruz. Vatanını, bayrağını ve milletini seven insanların yaşadığı, böylesine huzurlu ve mutlu bir kentin hizmetkarı olarak sizleri Erdemli’ye davet ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.