Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin’de denizciliğin daha da gelişmesi ve güçlenmesinin en büyük temennisi olduğunu belirterek, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.
Başkan Tuna, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir başarısı olduğunu vurgulayan Tuna, bir devletin hür ve bağımsızlığının en önemli göstergelerinden birinin de ‘kabotaj’ hakkı olduğunu kaydetti.
Kabotaj Yasası ile Türkiye’nin kendi karasularında egemenliğini ilan ettiğini ifade eden Tuna, denizcilik sektörünün bu yasayla birlikte güçlenerek, ülkenin ekonomik alandaki kalkınmasına çok önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi. Tuna, “Mersinimiz de denizle iç içe olan ve büyük bir limana sahip bir kenttir. Denizin insanlara sunduğu nimetlerden yararlanan kentimizde denizciliğin daha da gelişmesi ve güçlenmesi en büyük temennimizdir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz; denizciliği, Türkün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ sözünü kendimize rehber edinerek, denizcilik sektörünün gelişmesi için üstün çaba göstermeliyiz. Tüm halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize başarılarının devamını diliyor, deniz şehitlerimizi ise saygı ve rahmet ile anıyorum” dedi.