Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde mücadele eden ve son maçında Şanlıurfa DSİ Spor’u 93-20 skorla farklı yenen Toroslar Belediyesi Kadın Basketbol Takımı oyuncularına tatlı ikram ederek, başarılarını kutladı.
Başkan Tuna, bu hafta sonu deplasmanda Ankara Altıneller Spor Kulübü ile karşılaşacak takımı idmanda ziyaret ederek son hazırlıklarını izledi. Takıma başarılar dileyen Tuna, ziyaret sırasında oyuncularla ve teknik ekiple kısa bir gösteri maçı da yaptı.
Ligin en genç kadrosuna sahip olan Toroslar Belediyesi Kadın Basketbol takımının önümüzdeki maçlarda da rakiplerine fark atarak Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını kaydeden Tuna, takımın iddialı ve hedefli olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Dokuz takımın yer aldığı C grubunda mücadele eden ve ilk maçında farklı bir galibiyet yaşatan sporcularına teşekkür ederek, tebrik eden Tuna, “Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Bayan Basketbol Takımımız, bu yıl ilk defa kentimizi bayan basketbol bölgesel liginde temsil ediyor. Kızlarımız, alt yapıdan hazırladığımız ve dört yıldır emek verdiğimiz sporcularımızdır. Yaş aralığı 14 ile 18 olan bu sporcularımız aldıkları eğitimle belli bir noktaya geldiler. İnşallah buradan da üçüncü lig, ikinci lig ve en üst lige çıkacaklar. Geçen hafta Şanlıurfa DSİ Spor’u 93-20 skorla farklı mağlup ettiler. Bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu hafta da Ankara deplasmanı var. İnşallah oradan da en iyi sonuçla döneceklerdir. Toroslar Belediyesi Spor Kulübü olarak hem üst takımlara basketbolcu yetiştirmek hem de sporu tabana yayma yönünde ciddi anlamda bir potansiyele sahibiz. Bunun dışında birçok kızımız da basketbol antrenmanlarına devam ediyorlar. Hedefimiz büyük. Takımımıza başarılar diliyor ve sakatsız bir sezon geçmesini temenni ediyorum. Sporcularımızın üzerinde büyük emeği olan hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Futbolun dışında diğer branşlara da önem verdiklerini kaydeden Tuna, bocce, güreş, atletizm ve folklar branşlarında da iddialı olduklarını ve büyük başarılar elde ettiklerini vurguladı. Oluşturdukları alt yapılarla Toroslar’ı sporun merkezi haline getirdiklerini dile getiren Tuna, “Bocce branşında milli takıma 5 sporcu gönderdik. İki sporcumuz, milli takım formasını giydiler ve şu anda spor akademisine direk gitme şansını yakaladılar. 3 kızımız da milli takıma seçildi. Aynı zamanda basketbolda da iki kızımız basketbol ve dolayısıyla spor sayesinde özel bir okulda tamamen burslu bir şekilde eğitimlerine devam edecekler. Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde spor yapan her basketbolcu kızımız bir kolejde okuma şansına sahip olabilecek. Kızlarımız, sporla birlikte eğitimi de inşallah eşgüdüm içerisinde yürütecekler. Toroslar’da sporun her branşının yapılabileceği alt yapımız ve zeminlerimiz var. Çocuklarımıza ve gençlerimize her alanda yeteneklerine göre spor yapma yolunu açıyoruz. Toroslar, sporun merkezi olacak iddiamız da belli bir noktaya geldi ve hedefimizi daha da ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.