Alevi Dernekleri Silifke Şubesi tarafından düzenlenen 9. Geleneksel Aşure etkinliğine katılan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, burada cemevi müjdesi verdi.
Aşure hayrında konuşan Başkan Turgut, "Hırslar ve kinlerin neler yaptırabildiğini Kerbela’da gördük. Bundan sonra Kerbela’da gözyaşı ve kan yaşamamalıyız. Bizim sevgi iklimini, barış iklimini yayıp kardeşliği ilelebet devam ettirmemiz gerekli. Bizim paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Türk’üyle ve Abaza’sıyla biz bir olmalıyız. Gelin canlar bir olalım, iri olalım ve hep beraber olalım” dedi.
Konuşmasının devamında cemevi inşaatı ve yeri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Alevi Kültür Dernekleri Başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz. Çalışmalarımızdan kendisini haberdar ediyoruz. Kendisi de çok heyecanlı ve birlikte aktif olarak çalışıyoruz. Şehrimizde hiç cemevi yok. Seçildiğim günden bu yana konunun takipçisiyim. Sayağzı Mahallesi’nde cemevi yerimizi ayırdık ve buranın cemevi olarak inşa edilmesini sağlayacağız. Alevi vatandaşlarımız burada ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilecekler. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizim felsefemizde hizmetlerin merkezinde hep insan var. İnsanların mutluluğu bizim için önemli. İnsanların mutlu olacağı her projenin altına imza atarım. Gönüller bir olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yok” diye konuştu.