Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, birer mesaj yayınlayarak Türk Polis Teşkilatı’nın 171’nci Kuruluş Yıl Dönümü’nü kutladılar.
Başkan Kocamaz mesajında, Türk polisinin 171 yıldır toplumu tehdit eden olaylara karşı insanları koruyarak, vatandaşların can ve mal güvenliği ile asayişini canı pahasına sağladığını belirtti. Kuruluşundan bugüne kadar, güvenlik ve düzeni sağlamak ve korumakla görevli Türk Polis Teşkilatı’nın, çok zor çalışma şartlarına rağmen, her daim gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Fedakarca hizmet veren Polis Teşkilatımız, Türk Milletinin kendisine olan güveni ve sevgisini arkasına alarak, takdire şayan başarılar elde etmiştir. Güçlü polis teşkilatı olmayan bir ülkede demokrasiyi yerleştirip yürütmek mümkün olamayacağı için bütün çağdaş devletler, polis teşkilatının sorunlarını çözüme kavuşturmaktadır. Kanunlara, memleketin huzur ve asayişine karşı gelebilecek, kişi temel hak ve özgürlüklerine tecavüz edebilecek şer odaklarının kafasının bu kalkana çarpması ve parçalanması için bu kalkanın, yani Polis Teşkilatının güçlü olması en büyük temennimizdir. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olaylarda, vatan toprağının her köşesinde milletimizin huzuru ve güvenliği için canı pahasına görevini icra eden kahraman polis teşkilatımızın değerli mensuplarını tüm kalbimle selamlıyorum. Türk Polis Teşkilatımızın 171’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, vatanı, milleti ve ay yıldızlı bayrağı uğuruna canını feda eden aziz şehit polislerimize ve tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
BAŞKAN TUNA’DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA
Toroslar Belediye Başkanı Tuna da Türk Polis Teşkilatı’nın köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olduğunu ifade etti. “Vatanı için, milletimizin birlik ve beraberliği için canını ortaya koymaktan çekinmeyen ve çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Emniyet teşkilatımız, toplumumuzun güven ve takdirini kazanmıştır” diyen Tuna, gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polis Teşkilatı’nın, milli birlik ve beraberliğin devamı için de vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizdi. Polis teşkilatının yıl dönümünü kutlayan Tuna, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine işaret etti. Bu zor dönemde terörle mücadelede büyük başarılara imza atan tüm güvenlik güçlerine minnettar olduklarını kaydeden Tuna, “Görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile Yüce Türk Milleti’ne başsağlığı ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
“POLİS TEŞKİLATIMIZ ZOR VE ONURLU GÖREVİNİ ÖZVERİYLE YERİNE GETİRİYOR”
Mersin ESOB Başkanı Dinçer ise halkın huzur ve güveni için 24 saat görev başında olan polisin, zor ve onurlu bir görevi büyük bir özveri ve insan sevgisiyle yerine getirdiğini ifade etti. Türk Polis Teşkilatı’nın, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve al bayrağın yüceliğini yüreğinde hissettiğine vurgu yapan Dinçer, mesajında şi ifadelere yer verdi: “Polis teşkilatımız huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canlarını tehlikeye atarak bu kutsal görevi 171 yıldır başarıyla yerine getirmektedir. Yine bu kutsal görev yerine getirilirken, insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygı, polisimize olan güveni arttırmada önemli rol oynamaktadır. Türk polisi, halkımızın can ve mal güvenliğini, toplumumuzda huzur ve güven ortamını sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve işleyenleri adalete teslim etmek için gece gündüz demeden fedakarca görevlerini yerine getirmektedir. Bugün sokaklarda rahat, güvenli ve huzurlu bir şekilde dolaşabiliyorsak, bunu olağanüstü gayret gösteren Türk Polis Teşkilatımıza borçluyuz. Devletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife bilen, gücünü milletimizden ve kanunlardan alan polislerimiz gerektiğinde bu uğurda canını hiçe saymıştır. Tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftasını kutluyor, bu ulvi görevi yerine getirirken canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine uzun ömürler diliyorum.”