Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm önlemleri aldıklarını bildirdi. Tuna, bayram öncesinde de belediye personeliyle bayramlaştı.
Toroslar Belediyesi Teknik Birimler ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde, bu birimlerde hizmet veren personelinin bayramını kutlayan Tuna, çalışanlara aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzur içinde nice bayramlar geçirmeleri dilediğinde bulundu.
Bu törenin ardından idari binaya geçen Tuna, burada da personeliyle bir araya geldi. Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Tuna, bayramların kırgınlıkların sona erdiği, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının arttığı günler olduğuna dikkat çekti. Tuna, “Bir mübarek Ramazan ayını daha birlikte eda ettik ve bayrama ulaştık. Park Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan sizler sahada koşan sürekli hareket halinde olan çok değerli şahsiyetlersiniz. Sizler hizmetlerimizi yansıttıkça ve hayata geçirdikçe şehir daha da güzelleşiyor. 21. yüzyıl şartlarına uygun, her yönüyle dört dörtlük bir kent oluşturuyoruz. Göreve geldiğimiz süre boyunca belediye olarak bir ekip çalışması içerisinde olduk. Özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kırgınlıkların dostluğa dönüştüğü, paylaşmanın daha çok olduğu günlerin bu bayramla birlikte inşallah başlaması Yüce Rabbim’den dileğimizdir. Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin” dedi.
“Bayram öncesi önlemlerimizi aldık”
Öte yandan, bir mesaj yayınlayan Tuna, tüm hemşehrilerinin ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Mesajında, milli ve manevi günlerin birlik ve beraberlik açısından öneminin çok büyük olduğunu belirten Tuna, “Ülkemiz, artan terör olayları ve gelen şehit haberleri nedeniyle yangın yerine döndü. Terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimizin ve sivil vatandaşlarımızın acısını yüreğimizde taşıyoruz. Millet olarak buruk bir Ramazan Bayramı yaşayacağız. Ancak, bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ile aşabiliriz. İnşallah Ramazan Bayramı tüm insanlığa barış ve huzur getirir. Tüm Mersin halkımızın ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Ramazan Bayramı öncesinde ilçe genelinde tüm önlemlerin alındığını da bildiren Tuna, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmeleri için belediye olarak hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Bayram süresi boyunca da nöbetçi ekiplerimiz 24 saat görevde olacağından halkımızın her türlü sorun ve şikayetlerini belediyemize bildirmelerini istiyoruz.”