Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış darbeciler tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne karşı her zaman ve her koşulda devletin ve milletin yanında olduklarını ifade eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu’nu kabul etti.
Vali Çakacak kabulde, odaların ve borsanın Mersin’in en etkili meslek kuruluşlarından olduğunu belirterek, oda başkanları ve borsa başkanına Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne kast eden hainlere karşı milli iradeden yana tavır almış olmaları ve bu teşebbüsün milletin dik duruşuyla kısa sürede püskürtülmesinde verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Çakacak, milletin kendi iradesinin üzerinde hiçbir gücü kabul etmeyeceğini bir kez daha kanıtladığını ifade etti.
Borsa ve oda başkanları ise tüm yürekleriyle Türkiye’de demokrasiye karşı gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne ülke genelinde olduğu gibi Mersinli meslek kuruluşları olarak şiddetle karşı olduklarını dile getirerek, demokrasinin ve milli iradenin destekçisi olduklarını kaydettiler.