Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini yükseltmek, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla araç filosuna 197 yeni araç dahil etti.

Araçlar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende tanıtıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çevre Koruma ve Kontrol, Park ve Bahçeler, Ulaşım, Zabıta Dairesi Başkanlığı ve MESKİ’ye alınan yeni araçları inceleyerek, vatandaşlara tanıttı. Burada konuşan Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 3’üncü yıllarını bir ay sonra dolduracaklarını ifade ederek, “3 yıllık süreç içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Mersin’e kazandırdığı araç sayısı bini aştı. Geçmişte Büyükşehir Belediyesi’nin alanı bu kadar geniş değildi ve hizmetler kiralık araçlarla gerçekleşiyordu. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersinlilere en kaliteli hizmeti en kısa ve ekonomik yoldan verme gayreti içerisindeyiz. Vatandaşımıza bir söz verdik ve biz bu göreve talip olurken bu kenti topyekun ayağa kaldırma gayreti içerisinde olduk. Ve o günden bu güne var gücümüzle bu gayreti sürdürüyoruz. Mersin bir uçtan bir uca bir şantiye haline geldi. Bu konuda gerekli desteği veren başta belediye meclis üyelerimize teşekkürlerimi arz ediyorum. Bütün belediye çalışanlarının özverili çabaları Mersin’deki bu şantiye görünümünü de ortaya çıkardı” dedi.

Anlayış olarak yaptıkları işlerden tatmin olmadıklarını ve hizmetleri yeterli görmeyerek kentin eksikliklerini giderebilmek adına hedeflerini daima yüksek tuttuklarını vurgulayan Kocamaz, "Mersin genel anlamda bakıldığında bugüne kadar alması gereken hizmetleri alabilmiş bir kent değil. Bunun en önemli göstergesi ödediği vergiler konusunda 81 il içerisinde 6. sıradayken genel bütçeden aldığı payda 24. sırada olması. Bu durum Mersin açısından kabul edilebilir bir durum değil. Ama son dönemde başlatılan bazı çalışmalar, hava alanı inşaatının yeniden başlaması, Mersin’e yapılan yeni yatırımlar Mersin lehine çevrilecektir” diye konuştu.

"Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın bulunduğu yeri meydan yapmak için talebimizi Cumhurbaşkanına ilettik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’e gelişi esnasında kendilerini de ziyaret ettiğini hatırlatan Kocamaz, “Sayın Cumhurbaşkanımıza son yaşanan sel felaketi ile ilgili detaylı bilgiler sundum ve derelerin ıslahı adına tez elden tedbirler alınması gerektiğini ifade ettim. Maalesef geçmişte yapılmış bazı yirmi katlı binaların o alanlarda boy gösteriyor olması bizi sıkıntılı hale getirdi. Yaşanılan sel felaketi, çekilen sıkıntıları bir daha çekmemek için yapılması gereken bütün hizmetleri yapma zorunluluğunu ortaya koymuştur. Mersin’de meydan sıkıntımızın olduğunu, Cumhuriyet Meydanı’nın yeterli olmadığını dile getirdik. Mersinimizin, bu koskoca kentin meydanı burası ve böyle bir meydan geniş bir alana hitap edemez. Burası Mersin için yeterli bir mekan olarak görülemez. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın bulunduğu alanı meydan yapmak için talebimizi Cumhurbaşkanına ilettik. Cumhurbaşkanımız da gerekli talimatları verdi. İnşallah isteğimiz olumlu sonuçlanırsa Mersin böylece büyük bir alana kavuşmuş olacak. Bunun yanında açık futbol sahası, kapalı salon, Vakıf Terasın bulunduğu alan ve Müftü Deresi’nin doğu tarafındaki Oyak alanının da buraya dahil edilmesi gerekiyor. Ayrıca hedefimizde Atatürk Parkı’nı, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki parkla bütünleştirmek ve aradaki bütün yerleşim alanlarını en azından yürüyüş yolları ile birbirine bağlamak şehre nefes aldırmak var. Bunun dışında bu sel felaketi bize Bakanlığın önerdiği raylı sistemin yerin altından götürülmesi ile ilgili tehlikeyi ortaya koydu” şeklinde konuştu.

Mersin’in trafik problemine de değinen Kocamaz, “Trafiğin daha kolay işlemesine yönelik kavşak düzenlemelerinin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekiyor. İnşallah Mezarlık 1 ve 2’yi karayolları üstlenecek, onun dışındaki kavşakları da biz yapacağız. 2019 yılı 30 Mart’ında bu kavşaklar da hayata geçmiş olur inşallah. Yapılan her hizmet yeni hizmetlerin eksikliğini ortaya çıkarıyor. Biz bu işi bisiklete binmek gibi görüyoruz ve pedalı devamlı çevirerek hedeflediğimiz Mersin’e hep birlikte koşacağız. Burhanettin Kocamaz’ın 23 yıllık geçmişinde başını eğdirecek hiçbir hizmeti yok. Bu millete alnımız açık bir şekilde ömrümüz yettiğince hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Mersin’de yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırabilmek adına hizmetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirten Kocamaz, “Önümüzdeki 3 ay içerinde belediyemize 60 otobüs daha kazandıracağız. Belediyemize kazandırılmış araçlar iş makinaları ile birlikte binin üzerinde. Bu araçlar hizmetlerin daha da gelişmesinde katkı sağlayacak. Yeni araçların da katılımıyla hizmet gücümüzü daha da artıracağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocamaz, araçları tek tek inceleyerek, tanıtımını yaptı. Bazı araçların da direksiyonuna geçerek, deneme yaptı.