Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli çocuk sahibi aileler ve bu çocuklarla iletişim içerisinde olan, eğitici, bakıcı, sürücü bireyler için aile eğitim programı düzenledi.
Engelliler Dairesi Başkanlığı’nca her ayın ilk haftası görevli uzman personeller tarafından düzenli olarak verilen eğitimin bu ay ki ayağı İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde gerçekleşti. İşitme engelli öğrencilerin ailelerine yönelik verilen eğitim ile ailenin engelli çocuğunu kabullenmesini, çocuğu objektif olarak değerlendirme, potansiyelini ve sınırlılıklarını anlamalarına yardımcı olarak, ailelerin, engelli bireylerin zihinsel, fiziksel ve psikolojik açıdan bilgilendirilmesini ve bireylerin çocuklar üzerindeki sorumluluklarını kavramalarını amaçlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak verilen bu tür eğitimleri çok önemsediklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ülkemizde maalesef engellilere bakış açısı çok farklı. Kimisi engellilere acınası gözlerle bakarken kimileri onları bir yük görüyor. Aile de bu durumdan ister istemez etkileniyor. Artık engelli bireylerin bu toplumun birer ferdi olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Bizler de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyor, engelli bireylerimizin sosyal hayata adaptasyonunu sağlayacak projeler üretiyoruz” dedi.