Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaralı ve hasta hayvanlara anında müdahale edebilmek amacıyla tam donanımlı hayvan ambulansını hizmete sundu.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 personel, 8 araç ve 1 hayvan ambulansı ile Mersin’deki hayvan severlerin taleplerini 7 gün 24 saat değerlendiren Veterinerlik Dairesi Başkanlığı ekipleri, sokaktaki sahipsiz hayvanların yaşamlarını sorunsuz şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak adına yaptıkları çalışmalara bir yenisi daha eklediler. Hizmete sunulan hayvan ambulansıyla özellikle kaza ve zehirlenme sonucu yardıma muhtaç hayvanlara acil müdahale ediliyor. Zaman kaybını önlemek amacıyla hizmet veren ve olay yerinde anında müdahalenin yapılabildiği hayvan ambulansında ayarlanabilir operasyon masası, operasyon lambası, her türlü ilaç ve tıbbı malzeme bulunuyor. Ayrıca ambulansta bir adet yandan ve üstten açılabilen köpek taşıma kafesi yer alıyor. Veteriner hekim ve teknik ekip ile birlikte hijyenik koşullarda ilk müdahalenin olay yerinde yapılmasını sağlayan hayvan ambulansı Mersin genelinde 7/24 hizmet veriyor.
Ambulansta ilk müdahalesi yapılan hayvanlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’ne getirilerek tedavilerine burada devam ediliyor. Yaralanan ve sakat kalan hayvanların tedavilerinin yapıldığı Geçici Hayvan Bakım Evi’nde hayvanların tedavi sonrası bakımları da gerçekleştiriliyor. Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hijyenik ortamlarda tedavileri tamamlanan hayvanlar sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşuyor. Sahiplenilmeyen hayvanlar ise kısırlaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra her yıl farklı bir renk küpe takılarak alındıkları doğal ortamlarına bırakılıyor. Uzvunu kaybeden hayvanlar ise barınakta yaşamlarına devam ediyor.
Vatandaşlar yardıma muhtaç, yaralı, bakıma ve sevgiye muhtaç hayvanları 444 2 153 çağrı merkezini arayarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bildirebiliyor.