Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde Kurban Bayramı dolayısıyla oluşturulan 20 Mobil Kesim Ünitesi ve mezbahalarına, kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşı daha sağlıklı ve güvenli kesim hizmeti ile buluşturdu. Vatandaşın daha sağlıklı ve güvenli kesim için tercihi bayram sabahından itibaren görev başında olan Büyükşehir Belediyesi mobil kesim üniteleri ve mezbahaları oldu. İl genelinde 20 Mobil Kesim Ünitesi ve ilçe mezbahalarının yanı sıra 4 merkez ilçede Yakaköy Mezbahası ile kesim hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetini ücretsiz olarak Mersinlilerin ayağına götürdü. Ayrıca, bayramın 1’inci ve 2’nci günü saat 07.00 ile 15.00 arasında iki saatte bir olmak üzere Atatürk Evi önünden Yakaköy Mezbahası’na kesim işlemini yaptırmak isteyenler için ücretsiz otobüs ring hattı hizmetiyle ulaşım sorunu yaşanmasının da önüne geçildi.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mobil Kesim Ünitelerinde yapılan her kesim veteriner kontrolünde, İslami usullere uygun şekilde ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Kurbanlıklar, uzman kasaplar tarafından dini vecibelere uygun şekilde, hayvanlara eziyet edilmeden ve zarar vermeden kesiliyor.