Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tarıma destek kapsamında bedelsiz olarak üreticinin hizmetine sunulan sulama borusu, drenaj ve sulama tesislerinin toplamı Mersin’in Kayseri ve Kilis’e olan uzaklığına erişerek 315 bin 13 metreye ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı ile tarıma verdiği destekler devam ediyor. Son iki yılda Mut’tan Tarsus’a, Toroslar’dan Bozyazı’ya kadar 110 mahalleye sulama borusu, sulama tesisi ve drenaj hizmetini bedelsiz olarak sunan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca bedelsiz olarak dağıttığı fideler, alternatif üretim imkanları ve üreticilere verilen eğitimlerle Mersin’in tarım kenti olması yolunda önemli yol kat etti.

Tarım için öncelikli ihtiyaçların başında gelen su problemini çözmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ilçelerde toplam 267 bin 171 metre ücretsiz sulama borusu dağıttı. Ayrıca sulama tesisi olarak 47 bin 842 metreye imza atan Büyükşehir Belediyesi, toplamda 315 bin 13 metre uzunluğa erişen sulama borusu, drenaj ve sulama tesisi ile Mersin’in Kayseri ve Kilis’e olan uzaklığına erişti.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Büyükşehir Belediyesi adına yapılan sulama desteklerinin 2017 yılında da artarak devam edeceği bildirildi. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun müşterek raporunun oylandığı Büyükşehir Belediye Meclisi, desteklerin devamını oy birliği ile kabul etti. Buna göre, Büyükşehir sınırları içerisinde bulunan ve sulama kooperatifi bulunan mahallelerde ihtiyaç duyulan sulama borularının tarımsal üretime kazandırılmasına katkıda bulunulacak. Devlet Su İşleri sulama alanı dışında kalan ve projesi hazırlanan 317 bin metre sulama borusu, bütçe imkanları doğrultusunda üreticilerin hizmetine sunulacak.