Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’den emekliliğe ayrılan personeller için düzenlenen ‘Emekli Personele Teşekkür ve Plaket Töreni’ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 2014 ve 2017 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’de çalışırken emekli olan memur ve işçiler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, daha sonra oda müziği konseri ile devam eden törende, bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutlanan emekli personele Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından teşekkür plaketi verildi. Törende konuşan Başkan Kocamaz, Mersin’e yıllarca hizmet vererek emekliliğe ayrılan çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, "İnsanlar doğar, büyür, gelişir, yaşar ve bu dünyadan ayrılır. Bu acı sondan kurtuluş yok. Hepimiz bir gün geldiğimiz yere, toprağa geri döneceğiz. İnsanların hayatını sürdürebilmesi, çocuklarına ve yuvasına bakabilmesi için belli işler yapması gerekiyor. Hepiniz gerek Büyükşehir, gerekse MESKİ çalışanları olarak Mersin ve Mersinliye hizmet ettiniz. Bu memlekette taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun” dedi.

İşsizliğin Mersin’de Türkiye ortalamasının 2,5 katına ulaştığını anımsatan Kocamaz, “Mersin’de işsizlik ülke ortalamasının 2,5 katı. Bu orana Suriyeli misafirler dahil değil. Şu anda sınırlarımız içinde 1 milyon 780 bin civarında insan yaşıyor ve bunun dışında yaklaşık 300 bin de Suriyeli misafir var. Geçmişte Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı merkezdeki 4 ilçeden ibaretti. Bütün Şehir Yasası’nın gelmesiyle hizmet alanı 13 ilçeye, hizmet sahası da 30 katına çıktı. Böylesine zor bir coğrafyada hizmet etmeye çalışırken işimiz daha da ağırlaştı. Belediyeler gelir ve gider, yönetimler değişir ama bir kente hizmet verilecekse başkanından en vasıfsız işçisine kadar herkesin çabasıyla o kente bir şeyler yapılır. İşsizliğin bu kadar çok olduğu bir kentte de yeni nesle, gençlere yer açabilmek için, yeni saha açarak gençlerimize imkan sağlamak, istihdam konusunda gençlere de fırsat vermek isteriz. Büyükşehir Belediyesi’nin politikasıdır budur. Birileri bu politikayı siyaset yapma gayreti içerisinde” diye konuştu.

Yolda giden ayağı taşa değse belediyeyi suçlar

Belediyeciliğin çok zor ve vebali ağır bir görev olduğunun altını çizen Kocamaz, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır belediyecilikte. Başı ağrıyan, açıkta kalan, elinden sigara paketi yere düşen insanlar bile kabahati belediyede arar. Çünkü belediyeyle hep iç içedir. Bir yerde su kesilse vatandaş söylenmedik söz bırakmaz. Hele sosyal medyada freni boşaltarak, üzerine ekleyerek her türlü lafı söyler, hatta zaman zaman sizlere hakaret bile edebilir. Yolda giderken ayağına taş değse ilk suçlayacağı kişi belediyedir. Bu hep böyledir. Ama bu kervan tek başına yürümez. Hep birlikte, el ele ve gönül gönüle verilebilirse yürür. Biz, bize problem çıkarmayan, görevini layıkıyla yapan, işine hile hurda katmayan ve bizimle yol yürümeye hazır olan herkesle bu yolu yürümeye hazırız. Mersin kuralsızlıkların kural haline geldiği bir şehirdi. Bizim kuralsızlığa tahammülümüz yok. Biz de dahil herkes kurallara uyacak dedik. Mezara kadar da bu sözümüzün arkasındayız. Yanlış yapan kim olursa olsun gereken cezayı veririz. Kimse yanlışlara göz yumacağımız beklentisine girmesin. İsterse kendi göreve getirdiğimiz arkadaşlar yanlış yapsın, onların da gözünün yaşına bakmayız. Biz emanetçiyiz ve emanete ihanet edemeyiz. Kim ne konuşursa konuşsun, 20 yıllık Tarsus tecrübemizden sonra kimseye de pabuç bırakmayız” şeklinde konuştu.

Belediyeciliğin bir siyasi arena olduğu gibi etik dışı siyasi oyunlara da maruz kalabileceğini vurgulayan Kocamaz, “Karşınızdaki siyasiler sizi eleştirmek için fırsat kollar. Fırsat bulamazsa da çamur ataya, çirkinleşmeye başlar ve sizin kendi bünyenizdeki insanları kullanmaya başlar. Bizimle yol yürüyecek arkadaşlar bu oyuna gelmeyecek, kimsenin oyuncağı olmayacak ve bu yolu hep beraber yürüyeceğiz. Sırtımızdaki vebal yükü çok ağır ama Allah’ın izniyle bu yükün altından alnımızın akıyla kalkacağız. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, inancı, kökeni ne olursa olsun herkesin ortak paydası; işimiz hizmet, sevdamız memleket. Gösterdiğiniz çabalardan dolayı bütün arkadaşlarımıza Mersin halkı adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, emeklilik hayatlarında sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kocamaz, emekli personele plaketlerini takdim etti.