Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun organize ettiği “Karlar Ülkesi” adlı müzikli tiyatro oyunu çocuklarla buluştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kongre ve Sergi Sarayı’nda Zorlu Çocuk Tiyatrosu oyuncuları tarafından “Karlar Ülkesi’ oyunu sahnelendi. Özlem Saraç’ın, Hans Christian Andersen’in “Karlar Kraliçesi” masalından yola çıkarak yazdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği oyunu, Saadettin Bey İlkokulu, Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlkokulu, Üstay İlkokulu, Adnan Özçelik Ortaokulu, 100. Yıl Akkent İlkokulu ve Ortaöğretim Okulu ve Mersin Üniversitesi Anaokulu’ndan çok sayıda öğrenci izledi.
Çocuklara dostluğun öneminin anlatıldığı oyunda, aynı zamanda doğa sevgisi de aşılanıyor. 4 yaş ve üzeri seyircisine perdelerini açan oyun, her mevsimin kendine özgü dokusunu tüm renkleriyle sergilerken, çocukların yaşadıkları dünyayı anlamasına ve anlamlandırmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Müzik, dans gibi farklı sanat dallarını bünyesinde barındıran müzikli oyunda rol alan 12 kişilik profesyonel oyuncu ve dansçılar, çocuklara sınırsız bir hayal dünyasının kapılarını açıyor.