Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği iftar yemekleri devam ediyor. Bu kapsamda, dün akşam iftar sofrası merkez Mezitli ilçesinde kuruldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin Mezitli Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde organize ettiği iftar sofrasına çok sayıda vatandaş katılarak, birlikte oruç açtı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da iftar programına gelerek, vatandaşların Ramazan-ı Şerif’ini kutladı. İftar öncesi ilahiler seslendirilirken, Ayışığı İlahi Grubu’nun müezzinleri tarafından Çifte Ezan’ın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlarını açan Mezitli sakinleri, birlik ve beraberlik içinde Ramazan ruhunu yaşadı.
Başkan Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelerek, birlik, beraberlik ortamının oluşturulduğu iftar akşamlarının, zor günler geçiren Türkiye’nin tamamına yayılmasını temenni etti. Kocamaz, “Ramazan ayı vesilesiyle sizler ile bir kez daha buluştuğumuz ve ne yazık ki, ülkemizin çok büyük sıkıntılar çektiği bu günlerde, Ramazan ayı inşallah ülkemizin birlik, beraberlik, barış ve sevgi ortamının gelişmesine katkıda bulunur. Artık geleneksel hale getirdiğimiz iftar akşamlarımızda yaşadığımız bu birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun tüm ülkemize yayılmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından sahne alan ilahi grubu ve tasavvuf müziği eşliğinde yapılan Semazen gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Gece sonunda sanatçı Kadir Somer de sahne aldı.