Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iş insanlarına da büyük görevler düştüğünü belirterek, Mersin iş dünyasından bugünlerde üretim ve istihdamı arttırarak Türkiye’nin ekonomik yönden yükselişine katkıda bulunmaya devam etmelerini istedi.
Vali Çakacak, Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Onursal Başkanı Ali Doğan, Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Çakacak, Türkiye’nin 15 Temmuz’da zor ve uzun bir gece geçirdiğine işaret etti. O gece ülkede şimdiye kadar yaşanmayanların yaşandığını vurgulayan Çakacak, “O gün yaşananlar, darbe girişimi adı altında adeta ülkemizin bölünmesine, parçalanmasına, iç savaşa ve işgale yol açacak olayların başlangıcıydı. Daha önce yaşanan darbelerin hiç birinde Türkiye Büyük Millet Meclisi silahlı saldırıya uğramamıştı. Tamamen millet iradesine, millete ve demokrasiye yapılmış bir girişimdi. Amaç, ülkemizin tamamen bölünmesi, parçalanması ve işgal edilmesiydi” dedi.
Darbecilerin milletin sağduyusunu hiç hesaba katmadıklarını belirten Çakacak, “O kadar asil bir milletimiz var ki, hangi görüşten, hangi sosyal yapıdan olursa olsun söz konusu devletimizin bekası ve milletimizin geleceği olduğunda her bir vatandaşımızın şanlı bayrağımızın altında birleştiğine şahit olduk. Milletimizin asaleti ve büyüklüğü de işte buradan geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir çağrısıyla siyasi görüş farkı gözetmeksizin bütün halkın ülkesine ve milletine sahip çıkmak adına tanklara, uçaklara ve helikopterlere karşı ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara inmesi çok büyük bir irade, sağduyu ve asalet örneğidir. Halkımızın her ferdine bu konuda ayrı ayrı teşekkür borçluyuz. Vatandaşlarımızı her gün meydanlarda görüyoruz. Temennimiz bir an önce hainler temizlenir ve birlik, beraberlik içerisinde daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ederiz” diye konuştu.
İş dünyasına ve iş insanlarına da büyük görevler düştüğünü vurgulayan Çakacak, “Bize milletini, memleketini seven ve bu millete hizmet verecek insanlar lazım. Sizler de iş dünyası olarak bugünlerde üretim ve istihdamı arttırarak ülkemizin ekonomik yönden yükselişine katkıda bulunmaya devam etmelisiniz. El birliğiyle en kısa sürede bulunduğumuz yerden daha güçlü bir konuma geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Kabulde tek tek söz alan MESİAD üyeleri de iş dünyası olarak 15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, ülke için kendisini feda eden şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı dilediklerini ilettiler. Bundan sonrası için yatırım, üretim ve istihdam konusunda daha çok çalışacaklarını vurgulayan MESİAD üyeleri, darbe girişiminin Mersin’de sükunetle atlatılmasında baş rolü oynayan Vali Çakacak’a şükranlarını sundu.