Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın, muhtarların talepleri doğrultusunda devreye girmesiyle Mersin İŞKUR ve İl Müftülüğü’nün hayata geçirdiği Toplum Yararına Program Projesi çerçevesinde, il genelindeki camilerde 6 ay süreyle görev yapacak 200 vekil imam alındı.
AK Parti Mersin İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Elvan’ın Mersin’de düzenlediği muhtarlar toplantısında sık sık dile getirilen camilerdeki imam ve hatip eksikliği, bir projeyle çözüldü. Bakan Elvan’ın girişimleri ile Mersin’de imamı bulunmayan 200 camiye Mersin Müftülüğü’nce vekaleten atama yapıldı.
Ramazan ayı öncesinde sorunun giderilmesi için Elvan’ın girişimleriyle Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Mersin İl Müftülüğü bir araya gelerek ortak bir proje hazırladı. İki kurum Toplum Yararına Program Projesi’ni hayata geçirdi. Program kapsamında imamı olmayan camiler tek tek belirlendi ve bu eksiklerin giderilmesi için ilana çıkıldı. 200 vekil imamın alınacağı projeye bin 151 kişi başvurdu. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından gerekli yeterlilikleri taşıyan 200 kişi İl Müftülüğü tarafından seçildi. Bu kişiler il ve ilçe müftülüklerince görevlendirildikleri camilerde vekil imam-hatip olarak 6 ay süreyle görev yapacaklar.
Buna göre Akdeniz’de 6, Mezitli’de 18, Toroslar’da 12, Yenişehir’de 5, Anamur’da 14, Tarsus’ta 19, Bozyazı’da 34, Aydıncık’ta 8, Gülnar’da 15, Mut’ta 20, Çamlıyayla’da 12, Erdemli’de 27 ve Silifke’de 10 vekil imam-hatip Ramazan’dan önce göreve başlayacak.