Mersin’in Silifke ilçesinde 81 yaşındaki Fatma Can, ilerleyen yaşına rağmen dokuduğu çul ve kilimleri camilere ücretsiz dağıtıyor.
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 81 yaşındaki çul ve kil dokumacılığı yapan Fatma Can’ı ilçeye bağlı Canbazlı Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti. Dizlerinden rahatsızlığı bulunan Fatma Can, Başkan Turgut’un kendisini ziyaret etmesinden çok mutlu olduğunu belirterek, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Mahallemizin yollarını yapıyorsunuz. Buralar yıllardır hiçbir hizmet görmemişti. Bu yollar sadece evlere değil ekmeğimizi çıkardığımız, alın terimizi döktüğümüz tarlalarımıza da gidiyor. Allah sizlerden hep razı olsun. İşinizde gücünüzde kolaylık ihsan eylesin. Çok dua ediyorum sizlere. Hizmetlerin en iyisini en hayırlısını yapıyorsunuz” diye konuştu.
Fatma Can’ın ellerini öperek hayır ve duasını alan Başkan Turgut, Fatma Can’ın isteklerini de dinledi.
Fatma Can’ın sağlığı ile ilgili bilgilerde alan Turgut, Silifke Belediyesi’nin sosyal çalışmalara ağırlık verdiğini, ilçede yaşayan genç yaşlı herkesin sorunu ile yakından ilgilendiğini belirtti. Sosyal projelerin belediyelerin asli görevleri kadar önemli olduğunu belirten Başkan Turgut, “Yaşlılarımız için elden gelen değil, hak edilen yaşam standartlarının sağlanması gerekiyor. Toplumun önemli bir bölümünü oluşturan ve yaşamları süresince edindikleri deneyimlerin genç kuşaklara aktarılmasında önemli rol oynayan tüm yaşlılarımızın ellerinden saygıyla öpüyorum. Silifke inşallah yakın bir zamanda bugünkü durumundan çok daha farklı yerlerde olacaktır” dedi.