Tarımsal destek projeleri ile kırsalda ekonomiyi canlandırmak için çiftçilere yönelik desteklerine devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yüzünü güldürdü.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Alternatif Domates Çeşitleri Üretimini Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında Çamlıyayla ilçesi Sebil, Körmenlik ve Kisecik mahallelerinde üretim yapan çiftçilere dağıtılan ıslah edilmiş 150 bin domates fidesi, ilk mahsullerini verdi. Domates yetiştiriciliğine uygun arazi ve üreticilerin belirlenerek, çiftçinin gelir seviyesinin artırılması amacıyla Çamlıyayla’da çiftçilere dağıtılan, raf ömrü uzun, nakliyeye dayanıklı, yüksek verimli ve sofralık domateslerin hasadı başladı.
Mersin’in tarımsal potansiyelini Büyükşehir’in desteği ile ekonomik bir kaynağa dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bizler, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimize destek vermenin yanında, ürünlerin hasat zamanında çiftçilerimizin mutluluğuna da ortak olmanın gururunu yaşıyoruz. Çamlıyaylalı çiftçimizin emekleri ile yetiştirdikleri 150 bin domates fidemizin verdiği mahsul, yapılan pazar araştırmalarında, gelen taleplere bakıldığında projenin başarısını ortaya koyuyor. Amacımız ürün çeşitliliğini artırarak, Mersinimizin tarımsal potansiyelini Büyükşehir Belediyemizin desteği ile ekonomik bir kaynağa dönüştürmek” dedi.
İlk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşayan Çamlıyaylalı üreticiler ise mahsullerden elde edilen verimin beklediklerinin çok üstünde ve talebin oldukça yoğun olduğunu belirterek, proje kapsamında domates fidesi dağıtarak kendilerine bu imkanı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.