Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve muharip gaziler ile vyemekte biraraya geldi.
Selçukhan Ayana Resturantta verilen yemeğe Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ayhan Bayhan, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Belediye Başkanı Şevket Can, Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Mahmut Erin, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, şehit aileleri ve muharip gaziler aileleriyle katıldı.
Yenilen yemeğin ardından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dua ile program devam etti.
Tarsus Muharip Gaziler Dernek Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, her zaman yanlarında olduğu için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.
Gazilerin her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Can, bu önemli günde onların sevincine ortak olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Şehit yakınlarına konut müjdesi veren Başkan Can, “Tarsuslu şehit yakınlarımıza birer konut vermeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Ekim ayında bir meclis kararı alacağız. Hürriyet evlerindeki konutların 45 tanesi bizlere aitti. Kooperatif başkanı ve müteahhitle görüştüm. İlgili makamlardan şehit listelerini istedim. Bu liste elimize ulaştı. Ekim ayında meclis kararı aldıktan sonra, inşallah bu evleri şehit ailelerimize takdim edeceğiz. İnşallah bu uygulama bütün belediyelerimize örnek olur. En azından bir nebzede olsa şehitlerimize sahip çıkacağız. Gerçekten şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Siz değerli ailelerin duası bizlere yeter” dedi.
Gazileri de ucuz fiyatla konut sahibi yapmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Can, “Gazilerimiz içinde bir düşüncemiz var. Onlara da herhangi bir kar gütmeden belediye olarak yine bir konut yapıp herhangi bir kar gözetmeksizin gazilerimizi de ev sahibi yapmayı planlıyorum” şeklinde konuştu.