Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’la birlikte Büyükşehir Yasasıyla mahalleye dönüşen Yeşiltepe, Özel Bahşiş ve Atalar mahallelerinde incelemelerde bulundular.
Mahalle sakinlerini ve muhtarların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un bütün mahallelerini dolaştıklarını, o mahallelerdeki vatandaşların ihtiyaçlarına göre hizmet verdiklerini söyledi. Yeşiltepe, Özel Bahşiş ve Atalar mahallelerinde bulunan belediye binalarının hayata geçmesi için projelerinin hazır olduğunu altını çizen Başkan Can, hizmetlerin bazılarının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bazılarının da Tarsus Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Başkan Can, “Kapanan beş belde belediyemizle ilgili raporumuzu çıkardık. Hepiniz sayın başkanımız yakından tanıyorsunuz, 20 yıldır duanızı ve desteğinizi başkanımdan esirgemediniz. Artık Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Adana’dan Antalya’ya kadar uzanan Mersin il sınırının başkanı. Başkanımızın Tarsuslu olması hepimiz için onur kaynağı. Bizde almış olduğumuz notları sayın başkanımıza göstererek gelen talimatlar doğrultusunda projelendirip hizmetlerimizi sunacağız. Büyükşehir yasası nedeniyle hizmetlerin bir kısmı büyükşehir belediyemizden bir kısmı da Tarsus belediyemiz tarafından yapılacaktır. Yaşam ve Spor Merkezi, düğün salonları, taziye evi, muhtarlıklar binası ve oyunları yapacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı incelemeler sırasında Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar Mahallelerinde kapanan belde belediyeleri ve il özel idaresinden Büyükşehir Belediyesi Yasası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçen binaların vatandaşın istek ve talepleri doğrultusunda yaşam boyu sağlık merkezi, taziye evi ve muhtarlık binası gibi hizmetler ile değerlendirileceğini söyledi. Ayrıca Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar Mahallelerine hizmet verecek bir itfaiye istasyonunun da kurulacağının sözünü veren Başkan Kocamaz, aynı zamanda Karabucak orman yolundan Kulak mevkiine kadar asfalt çalışması yapacaklarını ifade etti. MESKİ’nin de mahallelerde yaşanan kanalizasyon sorunlarını çözmek için harekete geçtiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, bilhassa okul yollarının yapımı ile ilgili çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını belirtti. Bölgeye yapılacak itfaiye istasyonunun yerinin de tespit edildiği ziyaretler sırasında, yine bölgeye yapılacak taziye evleri, düğün salonları, spor merkezleri ve muhtarlık binaları da belirlendi.