Toros Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ’Çocuk Gelinler’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi
‘Çocuk Gelinler’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasına Mersin’de yaklaşık 10 okul katıldı. Düzenlenen etkinlikte, yarışmada başarı sağlayan öğrenciler, şiir ve kompozisyon alanında ödüllerini aldı. Lise ve ortaokul düzeyinde ayrı ayrı sınıflandırılan öğrencilerin ödüllerini aldıktan sonra bir hayli mutlu oldukları gözlendi.
Yarışmada lise düzeyinde şiir alanında birincilik ödülünün sahibi Özel Güney Gelişim Lisesi öğrenci Kerem Tercan oldu. İkincilik ödülünü Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ceyda İnce alırken, üçüncülük ödülünü ise Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Talha Erdem aldı.
Ortaokul düzeyinde şiir alanında birincilik ödülüne layık görülen öğrenci Kasım Ekenler Ortaokulu Elif Nur Altınkılıç oldu.
Lise düzeyinde kompozisyon alanında birinci Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Nur Hoş, ikinci Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Hilal Yaren Can, üçüncü ise yine Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hilal Ezgi oldu.
Ortaokul düzeyinde kompozisyon alanında ise birincilik ödülünü Mersin 3 Ocak Ortaokulu öğrencisi Ceren İnce, ikincilik ödülünü Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencisi Narin Aksen almaya hak kazanırken üçüncülük ödülünün sahibi Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencilerinden Eylül Yıldız oldu.
Mersin olarak bu tarz etkinliklerde birlik ve beraberliğin zayıf olduğuna vurgu yapan Toros Rotary Kulübü Başkanı Tufan Ballı, "Biz bugün burada farkındalık yaratmak için, ’çocuklar gelin olmasın’ demek için toplandık. Biz çocuklarımızın önce okumasını, kariyer sahibi olmasını, sonra gelin ve anne olmasını istiyoruz. Bununla ilgili olarak Bölge Müdürlüğümüz, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Şişe Cam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katkıları ile ’çocuklarımız gelin olmasın’ diyerek, Mersin’deki diğer okullara da Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla talepte bulunarak bir şiir ve kompozisyon yarışması etkinliği düzenlemek istediğimizi söyledik. Mersin olarak tek yumruk olamıyoruz. Bu etkinliğe sadece 4-5 okul değil de bütün okulların katılmasını isterdik. Yaklaşık 10 okulla sınırlı kalarak elimize ‘çocuk gelinler’ konulu 100 adet kompozisyon ve şiir ulaştı. Bu bağlamda yarışmada 1. 2. ve 3.’lük başarısı elde eden öğrencilerimize ödüllerini takdim ediyoruz" dedi.
Bu sayının daha da artması gerektiğini kaydeden Ballı, buna rağmen yine de başarılı ve etkili
kompozisyonlar ve şiirler ortayı çıktığını ifade ederek, benzer etkinliklere devam edeceklerini sözlerine ekledi.