Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, “Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları” etkinliği ile 23 Nisan’da çocuklara unutulmaz bir bayram yaşattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik, Korukent Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Şenlik alanını dolduran çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş olan misket, çelik-çomak, çivili tahta, cıngırlak, çember, topaç, uçurtma ve bilyalı ile tanışma fırsatı bulurken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da çocuklarla birlikte bilyalıya bindi, uçurtma uçurdu, misket, çember ve topaç oynadı. Başkan Tuna’nın çocukların bayram mutluluğuna ortak olduğu etkinlikte ayrıca, büyükler de eski çocuk oyunları ile geçmişe bir yolculuk yaptı. Gün boyu bayramlarını doyasıya eğlenerek kutlayan tüm çocuklara bu yıl da ay yıldızlı uçurtma hediye eden Tuna, onlarla birlikte uçurtma da uçurdu. Muharip gazilerin de ilgi gösterdiği şenlikte, katılımcılara sıkma ve ayran ikramında bulunuldu.
Etkinlikle ilgili konuşan Başkan Tuna, 23 Nisan’da düzenledikleri bu etkinlik ile unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarının yeniden hayat bulmasını ve günümüz çocuklarımıza öğretilmesini amaçladıklarını söyledi. Etkinliğe aileleri ile gelen çocukların yüzlerindeki sevinci gördüklerinde daha da mutlu olduklarını belirten Tuna, “Bundan 96 yıl önce ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve tüm dünya çocuklarına armağan edildiği bu özel bayramı çocuklarımızla birlikte coşkuyla kutladık. Bu etkinlikte çocuklarımıza geçmişte bizim de oynadığımız eski çocuk oyunlarını öğretiyor ve birlikte uçurtma uçuruyoruz. İnsanlarımızın milli ve manevi duygularına ortak olarak, bu güzel coğrafyada birlik ve beraberlik içerisinde mutlu olmayı amaçlıyoruz. Tertemiz yürekli çocuklarımızın Allah bahtlarını ve yüreklerini açık eylesin. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu milli günlerimizin her yıl daha da coşkulu bir şekilde kutlanmasını temenni ediyorum” dedi.