Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, 10 yıl içinde kaçak avcılık oranının düşürdüklerini söyledi.
2006 yılında kurulan Tarsus Avcılar Kulübü 10’ncu yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Kuruldukları günden bu yana sürekli önlerine hedefler koyarak ilerlediklerini belirten Kulüp Başkanı Tufan Dokucu; “Dile kolay. Tam 10 yıl oldu. 10 yıl boyunca sürdürülebilir avcılığın önemini hem Tarsus’umuzda hem de gittiğimiz her yerde anlattık. Kaynaklarımızı sürekli koruduk ve gelişmesi için çaba harcadık. Bütün bunları üyelerimizle birlikte yaptık. Belki de en önemlisi bu. Bunun sonucunda legal avcılığın gelişmesi için avcı kursları düzenledik. Sertifikalı avcı sayımızı arttırdık. Bu avcılarımız hem limitli ava alıştı hem de bir doğa bilincine ulaştı. Bu süreçte avcı profiline de ciddi katkılar yaptığımızı düşünüyorum. Avcı sadece hayvan katili profilinden uzak, doğayı ve çevreyi seven, koruyan ve etrafını uyaran, limitler dahilinde avlanan bir profile ulaştı. En azından kulüp üyelerimizin bu bilinçte olduğunu görüyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz etkinlikler le de bu sürecin kolaylaşmasında faydalı oldu. Avcı kurslarımız, avbis toplantılarımız, çevre ve doğa koruma faaliyetlerimiz hedeflerimize ulaşmamızda çok etkili oldu. Bugün Tarsus’ta aktif üye bazında 3’ncü derneğiz” dedi.
Tarsun’un tanıtımı içinde ellerinde gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Dokucu; “Tarsus’umuza özel bir tür olan Çatalburun köpeğimizin tanıtımı için Uluslararası Köpek Irkları Federasyonuna katıldık. Halen yönetim kurulundayız. Çeşitli dergilerde ve TV’de bunlar ilgili ciddi bilgilendirmeler yaptık. Belgesel çekimlerine eşlik ettik. Yabancı turistlere rehberlik yaptık. Tarsus’umuzu gezdirdik. Nehirlerimizdeki kirli atıklarla ilgili gündem oluşturduk. Su analizleri yaptırdık. Tarsuslu olarak avcılık federasyonlarında yer aldık. Eğitimler verdik. Tarsus’umuzun adının geçtiği her yerde bulunmaya çalıştık destekledik. Tarsusluluk bilincine inandık ve Tarsuslu olmaktan gurur duyduk. Bu süreç boyunca özellikle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a ve Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Şevket Can’a bize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Ne desek hep arkamızda durdu. Allah kendisinden razı olsun” şeklinde konuştu.
Doğa koruma bilincinin arttırılmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Dokucu: “Kulüp olarak daha önceki etkinliklerimiz de de özellikle belirttiğimiz bir husus var. Doğa Koruma bilincinin ilköğretim yıllarından itibaren çocuklarımıza ders olarak verilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu yıl inşallah Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bu konuda önerilerimiz olacak. İnşallah bu yıl bu konuya daha çok dikkat çekmiş olacağız” şeklinde konuştu.
Sürekli yeni hedeflerle yürümeye devam edeceğiz diyen Başkan Dokucu: “Bizler 10 yıldır hep önümüze hedefler koyduk. Başardık deyip durmadık. İnşallah önümüzde gerek Tarsus’umuz gerekse Av camiamız için planladığımız işler var. Allah ömür verdikçe çalışmaya devam edeceğiz. Bu münasebetle yönetim kurulumuza ve üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.