Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımı konusunda oldukça hassas olduklarını belirterek, Mersin’de her okuldan bir okul müdür yardımcısı, bir öğretmen ve başarılı iki öğrenciyi proje sorumlusu olarak belirlediklerini söyledi.
EBA bilgilendirme toplantısı Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, EBA’nın amacının bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak, bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerine ön ayak olmak, bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek olduğunu belirtti. Koca, kendi öğrencilik yıllarında kara tahta döneminde derslerin yarısının tahtaya formülleri yazmak, kümeleri çizmek gibi ayrıntılarla geçtiğini, coğrafya derslerinde sınıfa haritaların taşındığını anlattı.
EBA sayesinde artık istenilen doneye sadece bir dokunuşla ulaşıldığını kaydeden Koca, teknoloji ilerledikçe eğitim alanında gerekli yatırımları yaparak öğrencilerin hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirterek, ziyaret ettiği okullarda EBA kullanımının yaygınlaşması adına öğretmenlerle görüşmeler yaptığını söyledi.
EBA kullanımı konusundaki hassasiyetini vurgulayan Koca, Mersin’de her okuldan bir okul müdür yardımcısı, bir öğretmen ve başarılı iki öğrenciyi proje sorumlusu olarak belirlediklerini ifade etti.