Mersin’in Erdemli Belediyesi ve Erdemli Tenis Kulübü tarafından açılan 8-13 yaş tenis kursu, kursiyerler arasında düzenlenen mini turnuvayla tamamlandı.
Geçtiğimiz dönem Erdemli Belediyesi’nce açılan ücretsiz tenis kursu ilk mezunlarını verdi. Turnuvayla tamamlanan kursta, öğrenciler madalyalarını ve sertifikalarını, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’dan aldılar. Başkan Tollu’ya da spor faaliyetlerine verdiği destek dolayısıyla plaket takdim edildi.
Sertifika töreninde konuşan Başkan Tollu, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek sağlıklı bireylerin yetişmesi için çalıştıklarını söyledi. Gençlerin ve çocukların sağlıklı bireyler olarak, önce anne-babalarına sonra da devletine, milletine faydalı birer vatandaş olmalarını sağlamak amacıyla belediye olarak değişik branşlarda kurs açtıklarını dile getiren Tollu, yeni kurslar açmayı da planladıklarını kaydetti. Tenis kursuna yoğun bir başvuruyla karşılaştıklarını belirten Tollu, “2 ay süren tenis kursu sonunda çocuklarımız sertifikalarını almanın sevincini yaşıyorlar” dedi.
Erdemli Belediyesi olarak tenis, voleybol, futbol, güreş, boks gibi spor branşlarına destek olmaya ve bu branşlarda kurs açmaya devam edeceklerini ifade eden Tollu, gençleri spora yönlendirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.