Mersin’in Erdemli Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince belediyede çalışan tüm işçilere iş güvenliği eğitimi verdi.
Erdemli Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Hülya Civelek tarafından verilen eğitime, tüm işçiler tam kadro katıldı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, iş güvenliği eğitiminin hem işçi hem de işveren için önemine dikkat çekerek, “İş kazalarının ve sonucunda ortaya çıkan sakatlanmaların en aza indirilebilmesi ve hatta hiç olmaması için iş güvenliği eğitimini önemsiyoruz” dedi.
Erdemli Belediyesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince hem doktor hem de uzman istihdam ettiklerini dile getiren Başkan Tollu, sağlıklı ve güvenli hizmetin sağlıklı ve eğitimli bireylerle yapılabileceğini ifade etti. Belediye çalışanlarının sağlıklı ve güvenli bir şekilde hizmet verebilmelerinin önce bireylerin kendilerinin kontrolünde sonra da belediyede olduğuna vurgu yapan Tollu, hem eğitimlerin hem de sağlık kontrollerinin periyodik olarak aksatılmadan yapıldığını kaydetti. Tollu, “Vatandaşa devamlı ve eksiksiz hizmet götürebilmek, sağlıklı çalışan ve kaliteli araç gereçlerle mümkündür. Öncelikli olarak çalışanlarımız da bizim hizmet alanımızdadır. Onların iş güvenliği ve sağlığı hizmet yapan bir kurum olarak bizim zaten görevimizdir. Ancak, işveren olarak da onlara karşı yükümlülüklerimizin bilincindeyiz. Bu bilinçle hareket ederek hiçbir çalışanımızın burnunun dahi kanamaması için önlemlerimizi alıyoruz ve ne gerekiyorsa yapıyoruz. Düzenli eğitimlerin yanı sıra kurum doktorumuz Dr. Ali İhsan Atagün gözetiminde periyodik olarak çalışanlarımızın sağlık kontrollerini yaptırıyoruz. İnsan sağlığı her şeyin önündedir. Çalışanlarımız eğitimli ve sağlıklı olursa hizmetlerimiz de sağlıklı ve güvenli olur” ifadelerini kullandı.