Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede parkı olmayan mahalle kalmayacağını söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Tollu, “Parklar ve yeşil alanlar Erdemli’nin gülen yüzüdür. Bu konuda çalışmalarımız sürecek” dedi.
Belediye olarak hazırladıkları projeyle büyük bir park hamlesi başlattıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu kapsamda mevcut okul bahçelerinin ve parkların da bakımlarının yapılarak yenileneceğini dile getirdi.
Tollu, "Yeni proje çerçevesinde Erdemli’nin tüm mahallelerine içinde oyun grupları ve spor aletleri bulunan en az bir park yapılacak. Erdemli sınırları dahilinde parkı olmayan hiçbir mahalle kalmayacak. Erdemli’nin hem görsel hem de fiziki olarak gelişmesi, büyümesi ve güzelleşmesi için çalışıyoruz. Yapılan tüm çalışmalar, belediye personeli tarafından belediye araç ve gereçleri kullanılarak yapılmaktadır. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Erdemli’yi Akdeniz’in incisi, turizmin gözbebeği bir şehir haline getirebilmek için çalışıyoruz. Yürütülen çalışmalar neticesinde Erdemli bölgenin en yeşil ilçelerinden birisi olmuştur. İnşallah bundan sonrası daha da iyi olacak. Erdemli’nin her mahallesi hiçbir ayrım yapılmadan aynı hizmeti alacak” dedi.
2009 yılından bu yana Erdemli tarihine geçecek sayıda park yaptıklarını anlatan Tollu, "Büyükşehir Yasası ile Erdemli Belediyesine bağlanan köy ve beldelerde de bu tür çalışmalara başladık. İlçemizin birçok mahallesine spor tesisi kazandırdık. Şehrimizin estetik görünümü konusunda da çok hassasız. Parklar ve yeşil alanlar şehirlerin aynasıdır. Bu alanların sayısının fazlalığının, bakımlı ve temiz olmasının, o yerleşim yerinin estetik görünümü açısından önemli. Tüm plan ve projelerimiz bu bilinçle hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.