Mersin’in Erdemli Belediyesi, görkemli bir törenle son 2,5 yılda hayata geçirdiği tesis ve hizmetlerin açılışını yapacak, 16 yeni projenin de temelini atacak. Toplu açılış ve temel atma töreninde, ünlü sanatçılar Muazzez Ersoy ve Atilla Yılmaz da ücretsiz halk konseri verecek.
Erdemli Belediyesi, 2014 yılı sonrasında yaptığı hizmetlerin açılışını ve bundan sonra hayata geçireceği projelerin temel atma törenini dev bir etkinlikle yapacağını duyurdu. Toplu açılış ve temel atma töreni, Erdemli Sahil Bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili bilgiler veren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 2014 seçimlerinden bu yana yaptıkları birçok yeni hizmet olduğunu, bunların toplu açılış törenini gerçekleştireceklerini ifade etti. Bugüne kadar vatandaşlara armağan ettikleri 31 yeni tesisin açılışını hep birlikte gerçekleştireceklerini kaydeden Tollu, “Seçimlerden önce söz verdiğimizden çok daha fazla, hatta söz vermediklerimizden daha fazla hizmeti Erdemli’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 31 yeni hizmeti sadece 2,5 yılda yaptık. Bu hizmetlerin içinde, yaptığımız asfalt, parke, temizlik gibi rutin işleri de saymıyoruz. Bu hizmetleri biz Allah rızası için yapıyor, kentimizin daha güzel olması, vatandaşlarımız daha mutlu olsunlar, yaşadıkları yerle gurur duysunlar diye yapıyoruz. Bölgenin, hatta kendi emsalleri içerisinde Türkiye’nin en çok hizmet üreten belediyesiyiz. Bu ayrı bir gurur kaynağı bizim için. Hizmetlerimiz durmadan, yağmur gibi devam edecektir” dedi.
Önümüzdeki 2,5 yılda hayata geçirecekleri hizmetlerle ilgili de bilgi veren Tollu, önümüzdeki süreçte en az 16 yeni projeyi kente ve vatandaşlara armağan edeceklerini müjdeledi. Bu pazar günü gerçekleştirecekleri etkinlikte bu projelerin temel atma töreninin de yapılacağını ifade eden Tollu, “Her şey Erdemli için” diyerek tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.
Belediyeden yapılan açıklamada, hayata geçirilen 31 yeni hizmet içinde Dr. Devlet Bahçeli Meydanı, Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri, Yörük Müzesi, Sosyal Market-Yardımevi ve çok sayıda spor sahası bulunurken, temeli atılacak 16 proje arasında da Otel Projesi, Aquapark Projesi, Uzay Gözlem Evi, Kreş Projesi, Liman şehitlik anıtı projesi ile mahallelerde çok amaçlı sosyal tesisler yer alıyor.