Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun yararlanıcısı olduğu ve kısa adı ’ADAPTESK’ olan ’Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi’ kapsamında Erdemli’de ilçe esnafına “Kişisel Gelişim ve Müşteri Memnuniyeti” başlığı altında eğitim verildi.
Erdemli Öğretmenevi’nde Kişisel Gelişim ve Girişimcilik Uzmanı Vedat Kahyalar tarafından verilen eğitime Erdemli’de kurulu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Oto Sanatkarlar ve Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Tömük Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının başkan, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile bu odalara kayıtlı esnaf ve sanatkarlar katılım gösterdi.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Cevdet Tekbaş, Birlik Başkanı Talat Dinçer’in projenin ilimiz esnafına sunacağı katkıdan ve bu katkıdan esnafların faydalanması ve yaygınlaşması yönündeki mesajını ileterek proje hakkında bilgilendirme yaptı.
Tekbaş, “ADAPTESK Projesi esnaf sanatkarlarımızın rekabet edebilirliğinin ve kalifiye eleman kaynaklarının geliştirilerek, ekonomik hayatın içerisinde daha kalıcı bir hale gelmelerine katkı sağlayacak, kamu kurum ve kuruluşları ile mesleki kuruluşlarımızın işbirliğinin artmasına ve belirlenen pilot iller dışında da ülke genelinde uzmanlaşmış bir kalifiye eleman ve teşkilat yapısının ortaya çıkması noktasında önemli katkılar sağlayacaktır. ADAPTESK projesi kapsamında, Eylül ayı itibariyle ilimizde başlatılan sektörel ve hayat boyu öğrenme kapsamında verilen eğitimler il merkezimiz ve ilçelerimizde faaliyet gösteren tüm esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik olarak düzenlenmeye devam edilmektedir” dedi.
Daha sonra söz alan Kişisel Gelişim Uzmanı Vedat Kahyalar ise projenin Türkiye’ de Mersin’in de içinde olduğu 8 ilde yürütüldüğünü belirtti.
Kahyalar, “Projenin koordinasyonu Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliyi tarafından yapılmaktadır. Projemizin iki temel hedefi bulunmaktadır. Birinci hedefi Mersin ESOB bünyesindeki eğitim ve danışmanlık merkezinin hizmet kapasitesini arttırılarak Mersin il genelindeki esnaf ve çalışanlarına yönelik hizmet kalitesi ve kapasitesini arttırmak. İkinci temel hedefi ise Proje kapsamında düzenlenecek eğitimler ile il genelindeki esnafların değişen piyasa koşullarına yönelik mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılmasına katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Kahyalar daha sonra Erdemli esnafına kişisel ve kurumsal gelişim alanında bilgiler aktararak eğitimini tamamladı. Eğitim sonrası katılım sağlayan esnaf sanatkarlara katılım belgesi takdim edildi.