Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 2014’te mahalleye dönüşen 49 köyden 25’ine çocuk parkı yaparak çocukları sevindirdiklerini belirterek, yakın zamanda tüm köylerde park yapacaklarını bildirdi.
Erdemli’de farklı bir çocuk oyun parkı kuruldu. Erdemli sahil bandı üzerinde kurularak çocuklar tarafından kullanılmaya başlanan oyun parkı gemiye benzediği için ‘gemi park’ olarak hizmet veriyor. Erdemli’de ilk defa böyle bir parkın kullanılmaya başlandığını ifade eden Başkan Mükerrem Tollu, birçok konuda olduğu gibi bu konuda da ilklerin ve yeniliklerin kendi dönemlerinde gerçekleştirildiğini vurguladı. Bugüne kadar ilçede oyun grubu ve park hizmetleri noktasında büyük bir rekora imza attıklarını dile getiren Tollu, bu konuda son derece iddialı olduklarını vurguladı.
Erdemli tarihinde yakın bir zamana kadar çok az sayıda çocuk parkı olduğunu belirten Tollu, “2009’da göreve gelir gelmez bu konuda bir hamle yaptık. 12 mahallemiz vardı ve tamamında çocuklara oyun parkı armağan ettik. Daha sonra bütün okulların bahçelerine oyun grubu kurarak çocuklarımızı sevindirdik. 2014 yılında Mersin’de uygulamaya başlanan yeni büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle sayımız 71 oldu. Bunlardan 49 tanesi köy. Bugüne kadar bu köylerimizde yaşayan çocuklarımızın çok büyük bir kısmı bu oyun parkları ile tanışmamıştı. İlk etapta 25 köyümüzün bu sorununu çözdük. Şu an arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar, yakın bir zamanda tüm köylerimizde oyun parklarımız çocuklarımızın sevincine sunulacaktır. Bu çerçevede farklı uygulamalara da imza atıyoruz bu konuyla ilgili. İşte gemi park da bunlardan bir tanesi. Her şey çocuklarımız için” dedi.
Bundan sonra da yeni oyun parklarının ve gruplarının ilçenin çeşitli yerlerine yapılacağını belirten Tollu, birçok yerde sağlıklı yaşam anlayışı çerçevesinde bu parklara spor aletleri de yerleştirdiklerinin altını çizdi.