Erdemli Belediyesi, hayata geçirdiği 31 hizmet ile önümüzdeki dönemde yapılacak 16 yeni projenin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Bugüne kadar bu tür olumsuzluklara rağmen Erdemli için en iyisini yaptık. Kimse merak buyurmasın, bundan sonra da en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Erdemli Belediyesi’nce gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreni, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Tollu: “Daha az pay alıp, daha fazla alana hizmet veriyoruz”
Erdemli Belediye Başkanı Tollu, törende yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinin vatandaşların mutluluğu için yapıldığını söyledi. Erdemli’nin kendi dönemlerinde hizmete doyduğunu ve bu durumun bundan sonra da devam edeceğini belirten Tollu, Büyükşehir Yasası ile 12 olan mahalle sayısının 71’e çıktığını ve hizmet verdikleri alanın yüzölçümünün 62,5 kat büyüdüğünü dile getirdi. İller Bankası gelirlerinin nüfus oranında belirlendiğinin altını çizen Tollu, “Nüfusu bizden çok olan, buna karşın yüzölçümü bizden küçük olan ilçeler, yüzölçümüne göre bizlerden daha az bir alanda hizmet vermektedir, fakat nüfusları çok olduğu için daha çok pay almaktadırlar. Bizde ise durum tersidir. Nüfus oranına göre daha az pay alıyoruz ve diğer ilçelere göre daha fazla bir alana hizmet veriyoruz. Fakat bu tür durumları mazeret olarak kabul etmiyoruz. Bugüne kadar bu tür olumsuzluklara rağmen Erdemli için en iyisini yaptık. Kimse merak buyurmasın, bundan sonra da en iyisini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Bugüne kadar yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Tollu, özellikle de kendilerine bağlanan köy ve beldelerde çok büyük bir hizmet hamlesi başlattıklarını ifade etti. Bu yerlerin tarihlerinde aldıkları hizmetlerden çok çok daha fazlasını 2,5 yıl gibi kısa bir sürede kendi dönemlerinde aldıklarına vurgu yapan Tollu, bundan çok daha iyisini yapacaklarını da kaydetti. Açılışını yaptıkları 31 yeni hizmetin ve önümüzdeki 2,5 yılda yapacakları 16 yeni projenin herkese hayırlı olmasını dileyen Tollu, bu hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket ederek yaptıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Erdemli ve Silifke’nin ortak şehidi olduğuna da dikkat çeken Tollu, “Barbaros Yılmaz kardeşimiz hem Erdemli ile hem de Silifke ile bağı olan bir kardeşimizdi. Hain saldırılarda şehit düştü. Allah’tan rahmet, yüce Türk Milletine de sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kocamaz: “Birlikte hizmet ediyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da Erdemli’de Başkan Tollu’nun çok büyük hizmetlere imza attığını vurgulayarak, hep birlikte el ele vererek tüm Mersin’de, Mersin tarihinin en iyi hizmet atağını başlattıklarını söyledi. Hem Erdemli’de hem de diğer ilçeler ve Mersin merkezinde büyük projelere imza attıklarını kaydeden Kocamaz, Erdemli Belediyesi ile birlikte bundan sonra da güzel çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Erdemli’nin ve Silifke’nin şehidi olduğunu söyleyen Kocamaz, bu ülkenin geleceği için çalıştıklarını, bir yandan da yine bu ülkenin geleceği için şehit düşen tüm şehitler için üzüldüklerini dile getirerek, şehide Allah’tan rahmet, ailesine, hemşerilerine ve Yüce Türk Milletine sabır diledi.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de Erdemli’nin Başkan Tollu döneminde hizmet noktasında çağ atladığını ifade ederek, hizmetlerin Erdemli’ye hayırlı, uğurlu olmasını diledi.
Günal: “MHP’li belediyeler çok başarılı”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal ise Türk Milletinin bugün daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, herkese büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Yıllardır mücadele ettikleri terör belasında verilen şehitlere bugün yenilerinin eklendiğini hatırlatan Günal, tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi. Hizmet konusunda MHP’li belediyelerin son derece başarılı olduklarını savunan Günal, milli hassasiyetleri yüksek olan bir hareketin mensuplarının da bu şiarda hizmet ettiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek toplu açılışlar gerçekleştirilerek, yeni projelerin temelleri atıldı. Başkan Tollu, Silifkeli Şehit Barbaros Yılmaz’ın aziz hatırasına hürmeten Atilla Yılmaz ve Muazzez Ersoy konserlerini iptal ettiklerini duyurdu.