Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici ilçede son 4 ayda meydana gelen ölümlü 9 trafik kazasında da motosiklet unsurunun bulunduğunu söyledi.
İlçede sorumluluk sahalarında 2016 yılının ilk 4 ayında toplam 91 yaralamalı kazanın yaşandığını belirten Ekici, kazaların 56’sının motosiklet kazası, 16’sının da yayaların karıştığı kazalar olduğunu belirtti.
İlçede 9 ölümlü kazanın meydana geldiğini de ifade eden Ekici, ölümlü kazaların hepsinde motosiklet unsurunun bulunduğuna dikkat çekti.
“KASK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”
İlçede motosiklet kullanımına yönelik uzun süre eğitim çalışmaları yürüttüklerini anlatan Ekici, “Sürücülerden isteğimiz kurallara harfiyen uymalarıdır. Motosiklet sürücüleri için kask hayati bir öneme sahiptir. Motosiklet sürücüleri eğer kask kullanmış olsaydı, belkide bu kazalarda ölüme varan üzücü sonuçlar ortaya çıkmayacaktı. Sürücüler kendi can güvenlikleri için mutlaka ama mutlaka kask kullanmalı” dedi.
“AİLELERE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”
Ekici, “Trafik ekiplerimizin yanı sıra trafik sivil görevlilerimizde kural ihlalleri, ehliyetsiz sürücüler konusunda titizlikle çalışıyor. Teknik değişikliği uğramış halk arasında ’modifiye’ diye tabir edilen, egzozu açık, tescilsiz motosikletler trafikten men ediliyor. 4 ayda yaklaşık 300 araç trafikten men edildi. Üzücü hadiselerin yaşanmaması için ailelerimize de sorumluluk düşüyor. Küçük yaştaki çocuklarımıza asla motosiklet vermeyelim. Bu konuda ailelerden de hassasiyet bekliyoruz” şeklinde konuştu.