Mersin’in Erdemli Belediyesi zabıta ekipleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile birlikte ilçe genelinde işletmelere ortak denetimler gerçekleştiriyor.
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe genelinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleriyle ortaklaşa düzenlenen kontrollerle işletmelerin ayrım yapılmadan denetlendiğini belirtti. Özellikle gıda üretimi yapan işletmelerin daha sıkı gözetime tabi tutulduğunu ifade eden Tollu, işletmelerde hizmet kalitesinin kontrollerin sıklığıyla doğru orantılı olduğuna vurgu yaparak, amaçlarının, halkın daha sağlıklı, temiz, tam gramajlı ve kaliteli ürünlerle buluşmasının sağlanması olduğunu kaydetti.
Kontrollerin sıkı bir şekilde devam ettiğini ve halkın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için çok hassas bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Tollu, gıda güvenliğinin son zamanlarda çok önem kazandığına dikkat çekerek, “Ürünleri hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz gıda mühendisi, çevre sağlık teknisyeni ve zabıta ekiplerimizle beraber belli periyotlarda işyerlerimizi denetliyoruz. Gerekli şartları yerine getirmeyen işletmelere kanunun öngördüğü ceza anında uygulanmaktadır” dedi.
Öte yandan, zabıta denetimlerinin sıklaşarak devam ettiği belirtilirken, evraklarında eksik bulunan, halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelerin kapatıldığı bildirildi.