Mersin’in Erdemli Belediyesi, büyükşehir yasasıyla köy statüsünden mahalleye dönüşen 49 yerleşim birimine hizmet taşıyor.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı yazılı açıklamada, Erdemli’ye yeni bağlanan ve daha önce köy statüsünde olan 49 mahalleye tarihlerinde görmedikleri hizmetleri götürdüklerini belirtti. Bu mahallelerin kuruldukları günden bu yana almadıkları hizmetleri kendi hizmet dönemlerinde aldıklarına dikkat çeken Tollu, “Vatandaşlarımız rahat etsin diye mahallere yoğun bir şekilde stabil ve sıcak asfalt hizmeti götürüyoruz. Bugüne kadar parke ile tanışmamış köylerimizde sokak aralarına parke yol yapıyoruz. Köylerimiz başta olmak üzere insana hizmet esas alınarak cami, okul ve Kur-an Kurslarına parke ve bahçe düzenlemesinin yanı sıra bank, kamelya ve oturma grupları hediye ediyoruz. Köylerimizde gençlerimizin ve çocuklarımızın rahatı için mevcut spor sahalarını yeniliyor, spor sahası olmayan mahallelere yeni spor sahaları yapıyoruz. Çocuklarımız ve aileleri için parklara ve uygun yerlere oyun grupları ve spor aletleri yerleştiriyoruz. Yeni parklar ve meydanlar yapıyoruz. Bu yerleşim yerlerimizin gelişmesi için, vatandaşlarımız daha çok rahat etsin diye yeni yollar açıyor, eski yolları da genişletiyoruz ve bu yollara uygun asfalt veya parke uygulamaları yapıyoruz” dedi.
Söz konusu mahalleleri kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle de buluşturduklarını kaydeden Tollu, Erdemli’nin her alanda büyük bir gelişim gösterdiğini ve buna büyükşehir yasası ile yeni bağlanan mahallelerin de dahil olduğunu vurguladı.