Mersin’in Erdemli İlçe Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelinde ortaklaşa denetim ve kontrol yapıyor. Ekipler, denetimlerde temizlik, ürün gramajları ve işletmelerin ruhsatlarını kontrol ediyor.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe genelinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle ortaklaşa düzenlenen kontrollerle işletmelerin ayrım yapılmadan denetlendiğini belirterek, özellikle gıda üretimi yapan işletmelerin daha sıkı gözetime tabi tutulduğunu söyledi.
Amaçlarının vatandaşın temiz ve tam gramajlı ürünlerle buluşturulması olduğuna dikkat çeken Tollu, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam ettiğini, halkın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için çok hassas bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Gıda güvenliğinin son zamanlarda çok önem kazandığına dikkat çeken Tollu, "Ürünlerin hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz gıda mühendisi, çevre sağlık teknisyeni ve zabıta ekiplerimizle beraber belli periyotlarda iş yerlerimizi denetliyoruz. Gerekli şartları yerine getirmeyen işletmelere kanunun öngördüğü ceza anında uygulanmaktadır” dedi.
Tollu, denetimlerin sıklaşarak devam edeceğini belirterek, evraklarında eksik bulunan, halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelerin kapatıldığı ifade etti.