Mersin’in merkez Akdeniz İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, müftülük yetkilileri ile birlikte Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk’ü makamında ziyaret ederek, ’Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla kurumun organize ettiği programa davet etti.
Akdeniz İlçe Müftüsü Gülşen, ziyarette Eş Başkan Türk’e çiçek verdi. Kurumlar arası işbirliğinin önemini vurgulayan Müftü Gülşen, "Bir kentteki tüm hizmet birimleri birbirinin halkası gibidir. Hangisi zayıf ise oradan kopar o zincir. Onun için diğerinin çelikten yapılmış olması tek başına yetmez. Bu nedenle istiyoruz ki, halka hizmet eden birimler sürekli iletişim içerisinde olabilsinler. Bu nedenle ziyaretlerimizi geniş tuttuk. Mülki ve mahalli yöneticilerimizle sürekli istişare halindeyiz, beraber olmak ve birlikte çalışmak istiyoruz. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenleyeceğimiz etkinlikte sizleri de aramızda görmek istiyoruz" dedi.
"İSLAM DÜNYASINDA KARDEŞ KATLİ VE ZULÜM SON BULMALI"
Eş Başkan Türk de ziyaretleri ve davetleri dolayısıyla müftülük yetkililerine teşekkür etti. Güzelliği, adaleti ve doğruluğu temsil eden İslam dininin, kimi yöneticiler ve çıkar gruplarınca yıllarca kullanıldığını ve bu nedenle İslamiyet’in zarar gördüğünü ifade eden Türk, "İslam aleminde bugün ne yazık ki, kardeş katli yaşanıyor. Bu katliam ve zulüm artık son bulmalı. Bazı devlet ve yöneticiler, sözde İslam adına konuşuyorlar ama İslamiyet’e zıt, ters ne varsa uyguluyorlar. İslamiyet, gerçek anlamıyla ve özüyle yaşansaydı, tatbik edilseydi, Ortadoğu bugün dünyanın en huzurlu, en güzel ve en güvenli coğrafyası olurdu. Kimse kimsenin canına, malına kast etmeseydi İslamiyet bu kadar zarar görmez, Müslümanlar da bu acıları, katliam ve zulmü yaşamazdı. Eğir ki, İslam dinindeki ’ümmet’ anlayışı gerçekten hakim olsaydı, bugün bu halde olmazdık. Bu dünya hepimize yeter. Peygamber efendimiz kerpiç iki göz odada yaşıyordu. Dünya onun için yaratılmıştı ama o dünyalık hiçbir şey almadı. Ne kendine ne çocuğuna ne de torununa hiçbir şey almadı. Böyle güzel bir anlayışı ve ahlakı vardı Peygamberimizin. Bugün ise halkın ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı yeniyor" diye konuştu.