Mersin’de, her Kurban Bayramı’nın ilk günü Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirilen Geleneksel Dua ve Dinler Arası Buluşma Töreni, farklı dinlerin temsilcilerini bu yıl 18’inci kez buluşturdu.
Semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının bulunduğu Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen programa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Emniyet Müdür Vekili İsmail Kavaklı, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, Peder Fransua Dondu, mezarlık imamlarından Hüseyin Onat ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, beraberlik ve kardeşlik mesajı vererek, “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik ve laik bir hukuk devletidir. Biz de bu devletin vatandaşlarıyız. Gidecek başka bir yerimiz yok. Bu ülke hür ve bağımsız bir şekilde yaşayacaksa ayrıntıları bırakıp ortak müştereklerde buluşacağız. Bizler birbirimize sahip çıktığımız, bu ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrağın altında yaşamaktan gurur duyduğumuz sürece bizi kimse bölemez. Dünya döndükçe birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Milletimizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum” dedi.
Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Teymur ise farklı dinlere mensup birçok vatandaşın Mersin’de buluştuğunu söyleyerek, dinler arası hoşgörü üzerine kurulan ilişkilerin devam etmesini diledi. Teymur, “Mersin mozaik bir kenttir ve bilindiği gibi mozaiğin her parçası ayrı güzelliktedir. Bütün bu parçalar bir araya gelirse güzellik ancak o zaman ortaya çıkar. Bu mezarlık da böyledir. Farklı dinlere mensup birçok kişi aynı mezarlıkta huzur içinde yatıyor. Bugün 18’incisi düzenlenen bu geleneksel tören, yakınlarımızı, dostlarımızı hep beraber ziyaret etme olanağı sağlıyor. Bu güzel birliktelik, derin ve önemli konuları kapsayacak şekilde iş birliği sahamızı genişletiyor. Aramızdaki karşılıklı hoşgörü üzerine kurulan ilişkilerin devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İmam Hüseyin Onat, Kur’an-ı Kerim okurken, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Teymur ile Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Ferrari, ‘Gel gör beni aşk neyledi’ ilahisine eşlik etti.